kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ŞELALE KADAK

Peki turnuvayı kim baltalıyor?

Karamemiş iddia ediyor ki, Türkiye Tenis Federasyonu bu turnuvayı baltalıyor. Türkiye'den bu turnuvaya katılmak isteyen tenisçilerin gitmesini engelliyor.
Devamını Karamemiş'ten dinliyoruz:
"Maalesef Türkiye ayağının katılamamasının tek sorumlusu olarak Federasyon yetkililerini görüyoruz. Avustralya Tenis Federasyonu, dünyaya Gelibolu Tenis Turnuvası'nın yapılacağını takvimine alarak duyurması ile katılımcı ülkeler kendileri başvuru yaptı. Turnuvanın sahibi Avustralya Türk Sanayici ve İşadamları olduğu için Türk Tenis Federasyonu'na özel davetiye göndererek sporcu talebinde bulundu.
Takdir edersiniz ki Avustralya dünyada her yıl yapılan 4 Grand Slam turnuvalarının ilk ayağını yıllardır başarı ile gerçekleştiriyor. Derneğimiz bu turnuvaya sadece maddi destek sağladı, tüm organizasyon tamamen Avustralya Tenis Federasyonu tarafından yapılıyor.
Almanya,İngiltere, Fransa, Kanada, Mısır ve Hindistan'ın da bulunduğu toplam 18 ülkenin 18 yaşı altı sporcuları katılıyor. Ama Türk sporcular gelemiyor.
Üstelik, diğer katılımcı ülke federasyonları kendi sporcularının tüm masraflarını karşılamalarına rağmen ve kendi girişimleri ile kupa duyurusuna olumlu cevap vererek katılmalarına rağmen, sadece Türk sporcularının masraflarını Avustralya Tenis federasyonu karşılamayı taahhüt etti ve Türkiye Tenis Federasyonu'na bildirmesine rağmen, Türk sporcular uyduruk sebeplerle turnuvaya gönderilmiyor. Böyle bir müsabakada Türk sporcuların olmaması etkinliğe gölge düşürecek. "

Tarihi fırsat kaçtı
Son olarak Karamemiş demiş ki, "Her şey bir yana Türkiye tanıtımı ve lobicilik faaliyetlerinde tarihi bir fırsat kaçırılmıştır."
Yorum yapmaya gerek olduğunu sanmıyorum. Dünyanın öteki ucunda Türkiye için bir şeyler yapmaya çalışan Türkler işte böyle yıldırılıyor galiba.
Karamemiş, üstüne basa basa hiçbir ticari gelir beklemeden, yoğun zaman ve çaba harcadıklarını söylemiş ve haklı olarak, "Karşılığı bu olmamalı" demiş.