kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ünlü tasarımcılarla Türk mermerinin değeri 100'e katlandı

Menekşe ATASELİM MİLANO
Mermerciler İtalyanları kendi silahları ile vuracak. Ünlü tasarımcıların Türk mermerinden ürettiği 11 eser Milano'daki Design Week'te sergileniyor..
Turk mermerciler ihracat paylarını artırmak ve mermerin etkin tanıtımını yapmak için blok taşları ilginç formlara sokan tasarımlar halinde görücüye çıkardı. Mermeri sadece blok değil, işlenmiş halde de satmak ve global pazarda 'Türk mermeri' kimliği oluşturmak isteyen ihracatçılar, İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen Design Week'e (Tasarım Haftası) çıkarma yaptı. 11 uluslararası tasarımcının blok mermeri işleyerek ortaya çıkardığı tasarımlardan oluşan Block Sergisi'ni Milano'ya götüren ekipte Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Başkanı Tahsin Öztiryaki ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Ahmet Keleş de yer aldı.

'MEYDAN OKUYORUZ'
16 Nisan 21 Nisan arasında açık kalacak sergide yer alan tasarımların toplam ağırlığı 10 ton. Sadece mermer halindeyken 4 bin Euro değeri olan eserlerin, tasarımla toplam değeri 100 kat artarak 450 bin Euro'ya çıkıyor. Block Sergisi'nin uluslararası basın için yapılan açılışında konuşan TİM Başkanı Satıcı görüşlerini şu şekilde aktardı: "Artık 'inovasyon, markalaşma ve tasarım' diyoruz. Doğal taşta, mermerde yıllardır ham mamül olarak iddialıydık. Şimdi bu konuda en büyük rakibimiz olan İtalyanların evinde, onların ensesindeyiz. Onlara Türk mermeri kimliğini, tasarıma verdiğimiz önemi kendi evlerinde gösteriyoruz. Bu, meydan okumadır. Hedef tasarımla kazanılan rekabet gücünü ve katma değeri göstermek."