kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İhbar etsinler

Yeni Haber
Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör, perakendecilerin stok yaptığı eleştirilerine yanıt vererek, böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Songör, "En ufak bir endişesi olan varsa bizi arasın ve adresi versin. Bizde denetimimizi yapalım" dedi.

ANKA'ya açıklama yapan Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör, pirinçte arz sıkıntısı olmadığını belirterek, Türkiye'de yeteri kadar pirinç olduğunu kaydetti.

Mısır'da pirinç fiyatlarının 400 dolardan 860 dolara çıktığına dikkat çeken Songör, pirinç ihracatının durdurulmasından sonra Mısır'da fiyatların 600 dolara gerilediğini kaydetti. Türkiye'de iki üç ay içerisinde yeni mahsullerin çıkacağını kaydeden Songör, yeni ürünlerle birlikte pirinç fiyatlarında düşüş görülebileceğini söyledi.

Perakendecilerin yaşanalar karşısında hassas ve dikkatli davrandığını belirten Songör, "Asla fırsatçılık yapmıyoruz, buna da fırsat vermiyoruz. Stokla ilgili şüphemiz yok ama en ufak endişesi olan varsa bizi arasın ve ihbar etsin. Bizde denetimimizi yapalım" diye konuştu.

"SPEKÜLASYONUN ODAK NOKTASI ABD"

Kuraklık nedeniyle gıda fiyatlarında spekülatif çalışmaların devam edeceğine işaret eden Songör, spekülasyonun odak noktasının ABD olduğunu vurguladı. Songör, "Kuraklıkla birlikte dünyada gıda fiyatlarında artış yaşandı. Mortgage ile para kaybeden finans sektörü tarım ürünlerine yatırım yaptı. Tarım ürünlerinde daha fazla artış yaşandı" dedi.

(ANKA)