kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Elmalı çörek

İçini hazırlamak için elmaları rendeleyip, ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra tarçını, cevizi, şekeri katın. Diğer tarafta pudra şekeri hariç diğer tüm malzemeleri bir hamur kabında karıştırarak ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapın. Hamuru ikiye bölüp, merdane ile açın. Açtığınız parçaları sekize böldükten sonra iç koyup, sigara böreği gibi sarın ve tepsiye dizin. 180 derece fırında pişirin. Üstlerinin kızarmasını beklemeden fırından alın. Üzerine pudra şekeri serpip, servis yapın.

MALZEMELER
*
125 gram margarin
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 kabartma tozu
* Aldığı kadar un

İçi:
* 2 elma
* 2 yemek kaşığı ceviz
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 yemek kaşığı şeker

Tosun böreği
Mercimeği 2 kaşık sıvıyağ ve bir soğanla sote edin. Tuz ve karabiber ilave ederek, soğumaya bırakın. Sıvıyağ, ılık su, tuzla azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yapın. Hazırladığınız hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra ufak bezeler yapın. Bezeleri oklavayla yufka büyüklüğünde açın. Eritilmiş margarinle haşhaşı karıştırıp her yufkaya sürüp, yufkaları enine 4 parmak olacak şekilde kesin. Kestiğiniz parçaları sarıp, buzdolabında 10 dakika bekletin. Hamurları merdaneyle açın ve 15 cm'lik kareler halinde kesin. Mercimekli iç koyup, ek yerleri tepsiye gelecek şekilde yerleştirin. Yumurta sarısı sürüp, haşhaş serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
*
125 gram margarin
* 2 çorba kaşığı haşhaş
* 1 kase haşlanmış mercimek
* 1 adet soğan
* 1 yumurta sarısı
* Tuz, karabiber

Hamuru:
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay kaşığı
* kabartma tozun 1 su bardağı ılık su
* Aldığı kadar un

İmambayıldı
Patlıcanları alacalı şekilde soyun. Ortasını bıçakla hafifçe oyun ve kızartın. Bir tavada soğanları kavurun. Fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi, soyulmuş sarmısağı koyun ve soğanla birlikte kavurun. Şekeri de ekleyin ve karıştırın. Kızarttığınız patlıcanları bir fırın tepsisine veya yayvan bir tencereye dizin. Hazırladığınız harcı patlıcanların oyulmuş kısmına bir kaşıkla doldurun. Üzerine birer dilim domates koyun. Bir miktar su ekleyin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyip, fırında ya da ocakta orta dereceli ısıda pişirin.

MALZEMELER
*
6 adet patlıcan
* 3 adet soğan
* 3 adet domates
* 1 çay kaşığı şeker
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 demet maydanoz
* 1 baş sarmısak
* 1/2 adet limon
* Tuz