kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İTHAM ÜZERİNE İDAM KARARI Komisyon Başkanı Zafer Üskül mektupta Türk berber Sabri Boğday’ın bir itham üzerine idam cezasına çarptırıldığını ifade etti.

Berber için insan hakları köprüsü

AA
Suudi Arabistan'daki meslektaşına mektup yazan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı, idamı bekleyen Türk berberin affını istedi..
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Suudi Arabistan'da Allah'a küfür ettiği gerekçesiyle idam cezasına çarptırılan Sabri Boğday hakkında verilen hükmün yerine getirilmemesini istedi. Suudi Arabistan Danışma Meclisi İslami, Adli İşler ve İnsan Hakları Komitesi Başkanı İbrahim Bin Abdullah Al İbrahim'e bir mektup gönderen Üskül, iki ülke arasında tarihsel boyutta var olan iyi ilişkilerin, Kral Abdullah Bin Abdülaziz Al Saud'un, Ankara ziyaretiyle daha da geliştiğini belirtti.

İLİŞKİLER BOZULMASIN
Üskül, mektubunda şunları kaydetti: "11 yıldır Cidde'de yaşayan Sabri Boğday adlı vatandaşımız, bir itham üzerine idam cezasına çarptırılmıştır. Gerek 1.5 yaşında çocuk sahibi olan vatandaşımızın eşi ile akrabaları gerek tüm Türkiye halkı karardan büyük üzüntü duymuştur. Vatandaşlarımız, kararın infaz edilmemesi için Sabri Boğday'ın Majesteleri Kral Hazretleri'nin affına mazhar olacağını ümit etmektedir. Bizler, yaşanan gelişmelerin Türkiye-Suudi dostluğuna sekte vurmasını hiç arzu etmeyiz." Sabri Boğday hakkındaki idam hükmünün infazının, 1984'ten sonra hiçbir idam cezasının infaz edilmediği, 2004'den bu yana da idam cezasının tamamen kaldırılmış olduğu Türkiye'de büyük bir teessüre yol açacağını ifade eden Üskül mektubunda "Bu çerçevede, Sabri Boğday'ın Majesteleri Kral Hazretleri'nin merhametine nail olması hususunda Zat-ı Alinizin olabilecek etki ve yardımlarının şükranla karşılanacağını belirtir, bu vesile ile en derin saygı ve selamlarımı sunarım'' dedi.
Haberin fotoğrafları