kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
SPORTİF BAŞKAN İki hafta önce yapılan YÖK Genel Kurulu toplantısında verilen arada basın mensuplarıyla göl kenarında yürüyüş yapan Özcan bu uygulamayı dünkü YÖK toplantısı sonrasında da sürdürdü. Özcan’ın son sürprizi başkanlık binasına yeni getirttiği masa tenisi oldu. Özcan basın mensuplarıyla kısa bir süre pinpon oynadı.

Üniversitelere "YÖK terapisi"

Nergis DEMİRKAYA - ANKARA
Özcan, Akdeniz Üniversitesi'ndeki olaylardan sonra üzerinde çalıştıkları güvenlik önlemi paketinin ipuçlarını verdi. Öğrenci liderleriyle terapi için görüşülecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Üniversitelere "YÖK terapisi"
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerde artan olayların önüne geçmek için hazırlanan önlem paketinin ipuçlarını verdi. Pakette; güvenlik güçleri ile rektörlerin eşgüdümünün artırılması, kameralı takip gibi geleneksel önlemlerin yanı sıra karşıt öğrenci gruplarının liderleriyle "terapi" amaçlı görüşmeler yapılması, sorunlu öğrencilerin aileleriyle görüşülmesi de bulunuyor. Özcan, öğrenciliğinde kavga edip etmediği sorulunca "Bulaşık yıkıyordum, hayatımızı kazanıyorduk. Öyle lüksümüz yoktu" dedi. Gazetecilerle artık geleneksel hale gelen göl yürüyüşüne çıkan Özcan, şu mesajları verdi:

* GÜVENLİK: Üniversitenin giriş kapısında turnikeler konulabilir. İnsanların üzerini arayan cihazlar alınabilir, kamera sistemi kurulabilir. Ancak öğrenci grubu liderleriyle de konuşmak lazım. Terapi gibi. Öğrenci aileleriyle diyalog kurmak, olayları proaktif olarak önlemek istiyoruz. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Akaydın hakkında soruşturma açmayı düşünmüyorum.

* KONTENJAN ARTIŞI: Kontenjan artırımı mayıs ayında yapılacak. Fakülte bazında söyleyemeyiz ama hepsinde kontenjanı artırmak istiyoruz. Son zamanlarda ilahiyatlar terk edilmiş durumda. 33 tıp fakültesi açılmış ama kontenjan sadece 450 artırılmış. Sağlık 1300 kadar artacak gibi görüyor.

* ÖĞRENCİ AFFI: Öğrenci affını sevmem.

* DEKAN ATAMASI: 28 atama bekliyor. 4'ünde eksiklikler vardı. 24-25 atama yapacağız. Rektörleri değişecek üniversitelerin dekan atamalarını seçim sonrasına bırakacağız.

* YENİ ÖSS MODELİ: Yeni ÖSS sistemini 2009'a yetiştirmeye çalışıyoruz, söz verdik. İngiliz modeli güzel. İnsanların beş, altı konudan imtihana girmesi, oradan aldıkları üç alanda puanla üniversiteye müracaat etmesi hoş bir şey. Çocukların 3 saatte kaderlerini belirlemek doğru değil.