kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bakan Gönül "Türk birliği şartlara göre değişebilir. Azalabilir, çoğalabilir. Yerler yeniden gözden geçirilirse Kabil dışına da çıkabilir" diye konuştu.

Afganistan'a birlik takviyesi olabilir

* Afganistan kontrol edilebiliyor mu? Şu anda NATO güçlerinin kontrol etmediği hiçbir alan yok. Ayrıca, ISAF'ın dışında 7 Ekim 2001'den beri Sürekli Özgürlük Harekâtı da sürüyor. Buna daha sınırlı ülke katılıyor ve terörle mücadele ediyorlar.

* Türkiye'den de muharip güç istediler. Orgerenal Büyükanıt, "Tek bir asker bile gönderemeyiz" dedi. NATO zirvesinde kararımızı değiştirdik mi? Genelkurmay Başkanı'mızın açıklaması yanlış intikal etti. Biz oraya sağlık personeli göndermedik. 750 kişilik gücümüz aslında muharip güçtür. Mesela, Yunanistan sadece doktor göndermiş. Bizim ayrıca, yardımcı elemanlarımız da var. Ama, bizim oradaki gücümüz Fransa ve İtalya ile beraber Kabil Merkez Komutanlığı'nı yürütüyor. Biz ISAF'da yer almaya devam edeceğiz, Ama, "Sürekli Barış Harekâtı"na asker göndermeyeceğiz.

* Yeni birlik takviyesi olabilir mi ? Bu şartlara göre değişebilir. Azalabilir, çoğalabilir.

* Kabil dışına gönderebilir miyiz ? Biz askerimizi ISAF'ta görevlendirdik. Yerler yeniden gözden geçirilir. Örneğin Kabil Komutanlığı mahalli güçlere devredilirse başka yerde görevlendirilir. Ama, "Sürekli Özgürlük Harekâtı"nda hiçbir zaman görev almayacak.