kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Farınızın tonunu göz renginize göre seçin

Mavi gözlüler
Gözlerinizi daha belirgin kılmak istiyorsanız; kahverengi kalemle gözlerinizin alt ve üst kenarlarını çizerek, şeklini belirginleştirin. Farda mercan tonlarını tercih edin. Farı göz kapaklarınıza birkaç kat uygulayın. Derinlik vermek içinse, özellikle göz çizgisinde daha belirgin sürün. Gözlerinizi parlak kılmak istiyorsanız, patlıcana çalan kahverengi kullanın. Mavi gözleri buğulu gösteren füme de size çok yakışır.

Yeşil gözlüler
Bu göz rengine, pembeler ve sıcak lavanta gibi kırmızı tonları çok yakışır. Ama dikkat; kırmızı ailesinden renk seçerken, gözlerinizden daha canlı bir renkten kaçının. Ayrıca siyah likit kalem kullanırsanız, uçuk tondaki farla son derece seksi bir kontrast elde edersiniz. Açık sarıya çalan bakır tonlarını da çok ince bir şekilde kullanabilirsiniz.

Kahverengi gözlüler
Kahverengi gözlerinizi; zengin bir kobalt, parlak bir gök veya uçuk bir bebek mavisi kullanarak ön plana çıkarabilirsiniz. Işıltılı bir mavi tercih ediyorsanız; daha dramatik bir efekt için, gözünüzün alt tarafını koyu bir mavi kalemle çizin. Kalemin üzerine de açık renkte bir far sürmeyi deneyin.

Ela gözlüler
Kahverengi tonları, ela gözleri daha da belirgin kılar. Burada dikkat edilmesi gereken tek kural; kahverengi tonlarını göz kapağı ve kaş kenarına doğru farklı tonlarda kullanmak olmalıdır.
Haberin fotoğrafları