kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Başkanın (N) asıl adamları!..

MUSTAFA Sarıgül de, İsmail Ünal da can dostlarımdır. Evlerine gitmecesine, evime gelmecesine..
İnsan olarak çok severim ikisini de. Kent yöneticisi olarak da çok beğenirim.. Çağdaş kafalı, dünyayı gezen, gören, bilen, vizyonu geniş uygar insanlardır..
Ama son zamanlarda Şişli'den de, Beşiktaş'tan da yoğun şikâyetler gelmeye başladı.. Şöyle bir baktım.. Arkasında Başkanın Adamları var şikâyetlerin..
Başkanların kraldan fazla kralcı adamları..
Sarıgül'ün sözüm ona en yakınındakiler bir "Alkol" savaşı tutturmuş, sanırsınız, AKP'nin en fanatikleri bunlar. Yahu Nişantaşı gibi bu ülkenin en önemli eğlence merkezinde bunların yaptıklarını AKP yapsa, yer yerinden oynardı.
Nişantaşı'nda cafeler ve restoranların nerdeyse yan yana olduğu dar bir sokak var. Dolmuşlar bekleme yeri diye kullanıyor düşünebiliyor musunuz?..
Sarıgül'e "Trafiğe kapa.. Önümüz yaz.. Dükkânlar kaldırıma masa atsınlar. Burası minik bir Saint Germain olsun" dedim. "Harika" dedi. Adamlarını görevlendirdi. O gün bugün tık yok..
Ortaköy Meydanı'nı Ayfer Atay Başkan yarattı. Bir açık hava kenefi, bir tinerci keşhanesinden bir mucize çıkardı ortaya. Hafta sonları burası Londra'nın hani o Julia Roberts'li filmi de yapılan Notting Hill Gate'ine döner.. Kahvaltıya gelenler, hafta sonu kurulan pazarın, bit pazarının tezgâhları arasında dolaşıp alış veriş yapanlar. Doğma büyüme Ortaköy halkı da işlettiği bu tezgâhlarla aile bütçesine katkıda bulunur, kıt kanaat.
Hayır olmaz..
Başkanın adamları, Ortaköy'e şirinlik, sıcaklık veren kapı önüne atılmış masa ve sandalyelere düşmandır. İnsanlar bu ilahi mucize, Tanrı'nın Türkiye'ye bağışı dünya güzeli baharda içerde oturmaya zorlanırlar ki, kimse Ortaköy'e gelmesin..
Başkanın adamları, o pazarın süsü, güzelliği, baharatı tezgâhları yıkmak, dağıtmak, kovalamak, on yıldır her hafta sonu oraya gelen aile kadınlarını kaçırmak için seferberdir adeta..
İsterler ki, Ortaköy ıssız, sessiz, içine kapanık, ruhsuz bir yer olsun. Kafalarındaki belediyecilik odur.. Onlar ne çağdaş kent yaşamı bilirler, ne de hemşeriliği..
Benden Sarıgül ve Ünal dostlarıma uyarı..
Bu adamlarınız size değil, rakiplerinize çalışıyor, haberiniz ola..
Seçim de yakın hani!..