kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
12 metrekarelik dükkanda babasıyla ayakkabı tamir eden Yılmaz, bu işin yanı sıra seri ayakkabı üretimine de girdi.

Ayakkabı Ağrı'da üretilince illa fiyatının ucuz mu olması lazım?

Ayakkabıcılık baba mesleği olan Cevdet Yılmaz, bir binanın alt katındaki atölyesinde ayakkabı imal ediyor. İhracatı da düşünen Yılmaz, düşük fiyat beklentisinden şikâyet ediyor..
CEVDET Yılmaz, 1964 Ağrı doğumlu. Ayakkabıcılık baba mesleği. Cumhuriyet Caddesi'ndeki 12 metrekarelik dükkânda babası ile beraber çalıştı. 5 kardeşten memur olmayan 3'ü, ayakkabı tamiri yapan 3 yer daha açtı. Ayakkabı tamirciliğini, tamir malzemeleri satışı izledi. Kardeşlerden Cevdet Yılmaz, 1992 yılında ayakkabı üretmeye karar verir. Kayseri'den 5 usta getirir, birkaç genci yetiştirir ve 8-9 kişiyle spor ayakkabı üretimine başlar. Bunu diğer ayakkabı ve bot çeşitleri izler. 1997'de şirketleşir. Sezonda çalışan sayısı 40'a kadar çıkar. İhalelere girip yatılı okullara spor ayakkabı, koruculara askeri bot verir. Cevdet Yılmaz'ı, bir binanın altındaki büyük ayakkkabı atölyesinde İtalya'dan getirdiği yeni ayakkabı üretim makinelerinin heyecanı içinde bulduk. 172 bin Euro tutarındaki yatırımın yüzde 48'ini AB hibe fonlarından sağlamış. Bu makinelerle seri üretime geçeceklerini belirten Yılmaz, günlük üretimin 550-700 arasında olacağını, ihtiyaca göre bu sayının bine kadar çıkabileceğini söyledi.

İSTANBUL AYARI AYAKKABI
CYS Lügas markasıyla 7.5 ile 35 YTL arasında değişen fiyatlarla ayakkabı satan Yılmaz, ihracatı da düşündüğünü, Türki Cumhuriyetleri ve Suudi Arabistan'a satabileceklerini bildirdi. Yılmaz'ın en büyük sıkıntısı ise yüksek fiyatla ayakkabı satamamak. Yılmaz, "Altından da yapsak, İstanbul ayarında da yapsak Ağrı deyince illa fiyatı düşük olacak. Müşteri böyle bakıyor" dedi.