kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hülya'nın 12 emri

Mehmet ÇALIŞKAN
İLİŞKİLİ HABERLER
Hülya'nın 12 emri
Bu yıl 25. sanat yılını kutlayan Hülya Avşar, başarısının sırrının, ödün vermediği '12 Emir' olduğunu söyledi. İşte bu 12 emir...
1- Büyük olmak için kimseye iltifat etmedim, kimseyi aldatmadım. Gerçeği görerek hedeflerime yürüdüm. Beni yolumdan çevirmek isteyenlere karşı direncimi yitirmedim. Kendimi büyük görmedim, aksine kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak engelleri aştım.
2- Bana büyüksün diyenleri onaylamadım. Onlara sadece gülümsedim.
3- Hiçbir fırsatı kaçırmadım. Çünkü o fırsatları yakalayamadığım takdirde rakiplerimin yakalayacağını biliyordum.
4- Şansıma her zaman gülümsedim. Çünkü şansı aynaya benzetiyorum. Aynaya gülümsediğim zaman aynanın da bana gülümsediğine, somurttuğum zaman da somurttuğuna inanarak hareket ettim.
5- Hayatı başkalarına hoş kılanlar ve zehir edenler olmak üzere iki çeşit insan olduğuna inanıyorum. Ben her zaman hayatı başkalarına hoş kılan insanlar arasında olmaya çalıştım.
6- Asla, zamanında bir adım atmaya üşenip sonradan yüz adım atmak zorunda olan bir tembel olmadım.
7- Düşüncelerimi ve kişiliğimi uyuşturacak herkesten kaçtım.
8- Başkalarından önce kendimi yendim. Başkaları hakkında hüküm vermeden kendi hakkımda hüküm verdim. Başkalarını tanımadan önce kendimi tanıdım.
9- Paranın nasıl kazanılacağını iyi öğrendim. Ama ondan daha iyi bildiğim parayı nasıl harcayacağım.
10- Gül sunan elde bir miktar gül kokusu kalacağına inanıyorum. Ve o avuç içindeki gül kokusunu ne kadar çok sevdiğimi her fırsatta söyledim.
11- Hayatın herkes için olduğu gibi kendim için de çok kısa olduğuna inanıyorum. Hayatımı bir de kendim kısaltmıyorum.
12- Bazı insanların hayatta var olduklarına bazılarının ise hayatı yaşadıklarına inanıyorum. Ben hep yaşayanların tarafında olmak için çalıştım.