kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

301. madde Komisyon'a sevkedildi

Yeni Haber
TBMM Başkanı Köksal Toptan, 301. madde değişiklik teklifini Adalet Komisyonu'na sevkettiğini açıkladı.

TCK'nın 301 ve 305'nci maddelerinde değişiklik öngören kanun teklifiyle ilgili geçen hafta AKP ile CHP'li Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu arasında yaşanan 301 krizi, Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın Çin'den dönüşüyle aşıldı. Toptan, kanun teklifini Meclis Adalet Komisyonu'na sevk ettiğini bildirirken, kovuşturma yetkisinin Cumhurbaşkanı'na verilmesi konusunda da uyarıda bulundu. Toptan, "Kovuşturma aşamasında böyle bir yetkilendirme ile donatılması Cumhurbaşkanlığı makamını çok zor durumda bırakabilir" dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TCK'nın 301'nci maddesiyle ilgili geçen hafta yaşanan krizi değerlendirdi. TCK'nın 301'nci maddesinde değişiklik öngören teklifin bir milletvekili tarafından geçen hafta Meclis Başkanlığı'na sunulduğunu belirten Toptan, CHP'li Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu'nun, teklifi Meclis Adalet Komisyonu'na sunmamasını ise "Sayın Mumcu bilinen nedenlerle ve tamamen kendi takdiriyle, benim gelip bu kararı vermemi istemiş ve kanun teklifini ilgili komisyona sevk etmemiştir" sözleriyle değerlendirdi. Toptan yaptığı incelemenin ardından bu sabah kanun teklifini Meclis Adalet Komisyonu'na sevk ettiğini bildirdi. Toptan, "Bundan sonraki süreçte Adalet Komisyonu, konuyla ilgili çalışma yapacak ve herkesi dinledikten sonra, bütün tartışmaları gerçekleştirdikten sonra hazırladığı raporu TBMM Genel Kuruluna verecek, Genel Kurul da son kararı vermek suretiyle, TCK'nın uzun zamandan beri tartışılan bu maddesiyle ilgili görüşünü tespit etmiş olacaktır" dedi.


"CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINI ÇOK ZOR DURUMDA BIRAKIR"

Meclis Başkanı Köksal Toptan, basın toplantısında bir gazetecinin, 301 VE 305'nci maddelerde öngörülen düzenleme ile kovuşturma yetkisinin Cumhurbaşkanına bırakıldığını hatırlatması üzerine ise şöyle konuştu:

"Kovuşturma açıldıktan sonra, karar verebilmek ciddi bir cezai incelemeyi gerektirir. Şahsi kanaatim odur ki; böyle bir organla donatılmamış cumhurbaşkanlığı makamının, kovuşturma aşamasında böyle bir yetkilendirme ile donatılması, Cumhurbaşkanlığı makamını çok zor durumda bırakabilir. Bu nedenle, bu konuda eskiden olduğu gibi Adalet Bakanlığı'nın iznini aramak en doğru yaklaşımdır. Çünkü Adalet Bakanlığı'nın elinde konuyla ilgili uzman çok sayıda insan vardır. Bakanı bilgilendirecek imkan vardır. Benim şahsi düşüncem budur"

ANKA