kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Erdoğan, AKP'li gençlerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede salondakilere çicek attı.

"Ata'yı paradan siz attınız"

ANKARA
"Sen önce Atatürk'le uzlaş" diyen Baykal'a "Atatürk'ü paradan siz çıkardınız" diye yüklenen Erdoğan CHP liderine "Atatürk'ün arkasına saklanıp, siyaset yapmayı bırak" çağrısı yaptı..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Ata'yı paradan siz attınız"
Başbakan Tayyip Erdoğan, kendisini "melun" ilan eden ve "Sen önce Atatürk'le uzlaş" diyen CHP Genel Başkanı Baykal'a dün AK Parti Gençlik Kolları Kongresi'nde yine Atatürk'le yüklendi. Baykal'a, "Artık Atatürk'ün arkasına saklanıp siyaset yapmayı bırakmalısın" diye seslenen Erdoğan, "Biz senin geçmişini iyi biliriz. CHP zihniyetinin Atatürk'ün vefatından hemen sonra resimlerini Türk parasından, devlet dairelerinden nasıl çıkardığını iyi biliriz. CHP, geçmişindeki bu kara lekeleri silip atsın da ondan sonra bunları konuşsun" dedi. Konuşmasında, önceki gün Ankara Tandoğan'da düzenlenen Ulusal Egemenlik Mitingi'ne ve Baykal'a cevap içeren sözler kullanan Erdoğan şunları söyledi:

ŞECAAT ARZ EDERKEN
"Hukuk sistemimiz ve demokrasimiz adına önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte kim ne söylüyor ne yapıyor nasıl bir duruş sergiliyor lütfen dikkatle izleyin. Ana muhalefet partisine de iyi bakın. Gençler şu ifade çok önemli: Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ifadesinin kullanıldığı bu ülkede 'laikliği millet oyuyla getirmedik' diyen bir Baykal var. Cumhuriyeti de devleti de demokrasiyi de Cumhuriyet Halk Partisi kurdu diyen bir Baykal var. Bir defa Baykal şunu iyi öğren: Şecaat arz ederken sirkatin söylüyorsun. Devleti de Cumhuriyeti de Atatürk'ün liderliğinde milletimiz kurmuştur. Sayın Baykal Cumhuriyetimizin gücü ve anlamı da milli iradeye dayalı olmasıdır. Sayın Baykal'ın bilmediği bir şey var. Devletin partisi olmaz. Milletin partisi olur."

KARA LEKEYİ TEMİZLE
"Milletimizin laiklikle bir problemi yok. Baykal'ın dayatmacı anlayışıyla problemi var" diyen Erdoğan, "Türkiye'de laikliğin oylanmasını isteyen yoktur. Buna ihtiyaç da yoktur. Çünkü Sayın Baykal ve zihniyetinden başka milletimizin laiklikten yana olduğunu konusunda kimsenin bir şüphesi yoktur" dedi. Erdoğan, "Baykal, artık Atatürk'ün arkasına saklanıp siyaset yapmayı bırakmalısın" dedi ve şöyle devam etti: "Biz senin cemazüevvelini gayet iyi biliriz. Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetinin vefatından hemen sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resimlerini, Türk parasından nasıl çıkardığını çok iyi biliriz. Devlet dairelerinden Atatürk'ün posterlerini CHP zihniyeti vefatından sonra bütün ofislerden nasıl indirdiğini çok iyi biliriz. PTT'nin pullarından Atatürk'ün resimlerini nasıl kaldırdıklarını çok iyi biliriz. Herşeyden önce CHP geçmişindeki bu kara lekeleri, fırsat buldukları zaman neler yaptıklarını önce bunu bir defa o geçmişinden silip atsın, ondan sonra bunları konuşsun." Erdoğan, hiçbir zaman 'Biz kaç kişiyiz' diye marjinal, ayrımcı bir soru sormadıklarını belirterek, "Biz 70 milyonuz diyemeyenlerin siyaset tarzlarıyla aynı siyaseti yapmıyoruz. Çünkü tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek çıktık bu yola" dedi