kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Valiye küfür tutuklattı

İstanbul Valiliği'nin e-posta adresine Vali Muammer Güler hakkında küfürlü mail yollayan şoför Öz tutuklandı. Öz, "Karakolda dayak yediğim için mail yolladım, özür dilerim" dedi ama kurtulamadı..
Cep telefonunu çaldığını düşündüğü arkadaşı ile kavga eden Mesut Öz isimli genç, karakolda polisler tarafından dövüldüğü iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılığın takipsizlik kararı vermesi üzerine bu defa valiliğe başvuran Öz, buradan da bir sonuç alamayınca, kızgınlıkla, Vali Muammer Güler'e küfürlü bir e-mail gönderdi. Yakalanan Öz, özür diledi ama tutuklanmaktan kurtulamadı.

'KARAKOLDA DAYAK YEDİM'
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, 19 Eylül 2007'de İstanbul Valiliği'nin e-posta adresine küfür dolu bir mesaj geldi. Soruşturma sonucu şoför Mesut Öz (25) 2 Nisan'da yakalandı. Sorgulamasında e-postayı yazdığını itiraf etti. Öz neden böyle bir e-mail yazdığını ise şöyle anlattı: "Telefonunu çalan arkadaşımla yaşanan ihtilaf sonrası karakola gittim. Karakolda şikâyetimden vazgeçmediğim için başkomiser tarafından dövüldüm. Karakoldan çıkınca Beykoz Savcılığı'na giderek başkomiser hakkında şikâyetçi oldum, ancak olayla ilgili savcılık tarafından takipsizlik kararı verildi. Bunu öğrenince Vali Muammer Güler ile görüşmek istedim ancak görüşmedim. Daha sonra, valiliğin e-posta adresine yazarak, başımdan geçenleri anlattım. Ancak valiliğin cevabında, yaptığım ihbarın asılsız olduğu belirtildi. Bunun üzerine, sinirlenerek mesaj gönderdim. Özür diliyorum." 1.Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Öz, savcılığın ısrarı üzerine 7 Nisan'da tutuklandı. Öz, "kamu görevlisine hakaret" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. İstanbul Valisi Muammer Güler'e daha önce de, e-mail ile hakaret eden 18 yaşındaki Beşiktaş taraftarı Gökhan Elçi de tutuklanmıştı.