kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TSK'ya otomatik bombaatar geliyor

AA
Çankırı Silah Fabrikası'nda üretilecek olan otomatik bombaatarların ağırlığı TSK'nın isteği ile 35 kilodan 20 kiloya düşürüldü..
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) talebi üzerine, 20 kilogram ağırlığında otomatik bombaatar silah üretilecek. TSK'nın ihtiyaç duyduğu silah ve mühimmatı temin eden MKEK Genel Müdürlüğü, programına aldığı otomatik bombaatar silah projesiyle ilgili üretim sürecini başlattı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından üretim için görevlendirilerek söz konusu silah için prototip üretimi yapan MKEK Genel Müdürlüğü, ilk etapta araştırma-geliştirme (Ar-Ge) birimi oluşturacak. Bu arada daha önce 35 kilo olarak üretimi planlanan otomatik bombaatar silahlar, TSK'nın talebi üzerine hafifletilerek 20 kiloya düşürüldü. Daha düşük ağırlıkta üretilmesi planlanan bombaatar silahların, taşınması ve kullanılması kolay olacak.

PİYADE KULLANACAK
40 milimetre otomatik bombaatar silahlar MKEK Genel Müdürlüğü'nün Çankırı Silah Fabrikası'nda üretilecek. Piyade birliklerinin, yer hedeflerini önleme ve yok etme görevini geçekleştirmesi amacıyla geliştirilmiş son derece etkin olan silah, TSK bünyesindeki piyade birliklerine dağıtılacak. Otomatik bombaatar silahları MKEK Genel Müdürlüğü'nün son yıllarda geliştirdiği en kritik silah grupları arasında yer alacak. Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin hafta içindeki toplantısından sonra yapılan açıklamada, MKEK Genel Müdürlüğü'nün söz konusu üretime yönelik proje çalışması yürüttüğü bildirilmişti Öte yandan insansız uçak Heron'un Şırnak'ın Kuzey Irak sınırına uzanan Cudi dağlarında bir grup teröristin varlığını tespit etmesi üzerine jandarma özel harekât timleri dün sabah operasyon başlattı.