kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bundan böyle FİDA Film'in tüm galaları Barcode'da yapılacak. Erol Kaynar, Monte Carlo'daki gala gecelerini Nişantaşı'na taşıyacaklarını söylüyor.

Barcode Nişantaşı'nda eğlencenin yeni kodu olacak!

ECE SARUHAN
Erol-Varol Kaynar kardeşler, City's Alışveriş Merkezi'ndeki sinemaların yanında bir kafe açtı. Geceleri kulübe dönüşen mekanın mönüsünde detoks içecekleri ve ekolojik yemekler var.....
İLİŞKİLİ HABERLER
Barcode Nişantaşı'nda eğlencenin yeni kodu olacak!
Türkiye'nin gece hayatına yön veren Erol- Varol Kaynar kardeşler, iki hafta önce Nişantaşı'ndaki City's Alışveriş Merkezi'nin içinde Barcode adında bir kafe-restoran açtı. Sinema katında kurulan mekan, sinemadaki son seanstan sonra müzikli bir gece kulübüne dönüşüyor. 4 metre yüksekliğindeki dev camlarıyla Marmara Denizi'nin tüm güzelliğini gözler önüne seren mekan; Türkiye'de bir sinema fuayesinde açılan ilk gece kulübü niteliğini taşıyor. 9 metrelik tavan yüksekliği ve Erol Kaynar'ın denize olan tutkusunu yansıtan mavi koltuklarıyla insanın içini ferahlatan Barcode'un tavanına yerleştirilen dev TV ekranları, mekanın dekorasyonuna ne kadar özenildiğini gözler önüne seriyor.

NİŞANTAŞI'NIN LOKUMU OLACAK
Erol Kaynar, Barcode'un açılış nedenini şöyle özetliyor: "Burayı aslında biraz kendim için açtım. Gün içinde işlerimi hemen bitirip buraya gelmek istiyorum. Celal Çapa hep, 'Erol bir yeri beğenmezse gitmez' der. İki haftadır sürekli buradayım ve benim sevdiğim her yer tutar! Barcode da tutacak, Nişantaşı'nın lokumu olacak..."

* Nereden aklınıza geldi bu konsept?
Bizim sinemaların olduğu katlarda çok ciddi bir tecrübemiz var. Tam 9 sene Akmerkez'de sinemanın dibinde bulunan Park Cafe'yi işlettik. Carousel'de işlettiğimiz Opera Pastanesi de sinemaların yanında. Burada önce bana 5. katta City's'in içinde yer teklif ettiler. Ama ben özellikle sinema katında yer istedim. Birçok yerde sinema- restoran konseptleri var ama sinemabar ve sinema-kulüp konsepti yoktu. Barcode, hem Türkiye'de hem de dünyada ilk! Burada hem belirli yemekler sunuluyor, hem de gecenin ilerleyen saatlerinde Barcode bir kulübe dönüşüyor.

* Sinemaların işletmesi City's yönetiminde, öyle değil mi?
Evet. Bizimle alakası yok. Biz sadece sinemalarla iç içeyiz. 7 adet sinema salonu var. 900 kişi alabiliyor sinemalar. İnsanlar filmden önce ya da sonra gelip Barcode'da eğleniyorlar. Film aralarında bir şeyler içiyorlar. Sinemaya gelen misafirlerimize burada hareketli saatler yaşatıyoruz. DJ Burak Yontarkol müzik yapıyor. Ben Nişantaşı'nda oturduğum için burada ciddi bir sinema açığı olduğunu biliyorum. Burası o açığı kapatacak. Nişantaşı'nda kulüp konsepti de fazla yok. Barcode bu ihtiyaca da cevap verecek ve ciddi bir çekim merkezi olacak.

SABAH 04.00'E KADAR MÜZİK


* Peki neden Barcode?
Yaklaşık 300 tane isimden Barcode'u seçtik. Mönülerimizin yanında barkot işaretleri var. Eylülden itibaren siparişleri mönünün üzerinden barkodu okutarak alacağız. Bu da bir ilk. Barcode hem satılan malın üzerindeki etiket anlamına geliyor, hem de bar ve kod kelimelerinin bileşimi.

* "Barın kod adı biziz" mi diyorsunuz?
Evet. Biz iddiasız işleri sevmiyoruz. Yaramaz çocuklar gibi rahat duramıyoruz. Gülüyor) Barcode, Nişantaşı'nda eğlencenin yeni kodu olacak. Sabah 04.00'e kadar müzik var. Haftanın 7 günü sabah 10.00'dan gece 04.00'e kadar açık burası. Bir saatten sonra müziğin tonu ve şekli değişiyor.

* Yani bir saatten sonra insanlar buraya gelip, dans da edebiliyorlar mı?
Tabii ediyorlar. Öyle çılgınca dans edilen bir yer değil ama çok keyifli. Sortie'de uyguladığımız müziği uyguluyoruz. Başladığımızda hiç aklımızda yoktu ama daha şimdiden doğum gününü burada kutlamak isteyenler bile oluyor. Muhteşem bir deniz manzaramız var. Sortie Boğaz'ın lokumuydu, burası da Nişantaşı'nın lokumu olacak. Nişantaşı'nda böyle bir manzarayı bulmak gerçekten çok zor. Tepeden Marmara Denizi'ni seyredebiliyor gelenler. Ama biz sadece deniz manzarasına yüklenerek iş yapmadık ve aylardır provasını yaptığımız çok özel yiyecekler de hazırladık. Atıştırmalık mönü için İtalyan asıllı Patricia Ünder adlı bir danışmanla anlaştık. Mönümüzde buharda pişirilmiş ekolojik yiyeceklere ve detoks içeceklerine de yer verdik.

HER ŞEY EKOLOJİK!


* Kullandığınız fındıktan tuza kadar her şey ekolojikmiş...
Mönümüz marine edilmiş yiyeceklerden oluşuyor. Ekmeklerimize kadar her şey ekolojik. Yemekler barda, gözünüzün önünde hazırlanıyor. Her yemek için özel olarak çok şık tabaklar satın aldık. Şarap mönümüz de çok iddialı. Yemekleri servis ederken, iki seçenek sunuyoruz misafirlerimize. "Bu yemekle şu şarapları tavsiye ederiz" diyoruz. İstemezlerse kendi tercih ettikleri markayı içiyorlar. Her tür şarabı bardak olarak da veriyoruz. Çok lezzetli peynir fondülerimiz var. Kahve mönümüzde çok geniş ve iddialı.

* City's'de indirimli sinema biletleri 11, tam biletler ise 14.5 YTL.

* Diyet yapanlar düşünülerek hazırlanan marine edilmiş havuçlar, patlamış mısıra rakip olacak.

*
Barcode tarafından özel olarak hazırlanan şişelere doldurulan alkollü kokteyllerle, sinema salonuna girilebilecek.
Haberin fotoğrafları