kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

PKK'ya karşı işbirliği görüşülecek

Yeni Haber
TSK'nın Kuzey Irak'ta PKK'ya karşı gerçekleştirdiği hava ve kara operasyonlarının ardından Türkiye ve İran, teröre karşı sürdürülen "aktif işbirliği"ni ve alınabilecek yeni önlemler görüşmek üzere biraraya gelecek.

12. Türkiye-İran Yüksek Güvenlik Komisyonu, yarın Ankara'da toplanacak. Komisyon'un gündeminde hem PKK'ya hem de İran'ın mücadele ettiği uzantısı PJAK'a karşı sürdürülen işbirliği görüşülecek.

12. Türkiye-İran Yüksek Güvenlik Komisyonu toplantısı yarın Ankara'da başlayacak. Türk heyetine İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş'in başkanlık edeceği görüşmelere İçişleri Müsteşarı Abbas Muntac'ın başkanlığındaki bir heyetin katılacaği belirtildi. Türk heyeti, üst düzey Emniyet, Jandarma Komutanlığı, MİT ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de bulunacağı kaydedildi.

Beş gün sürmesi öngörülen toplantının ana konusunu terör ile mücadele oluşturacak. Bu çerçevede Türkiye'nin PKK, İran'ın ise uzantısı PJAK'a karşı gerek yurt içinde gerek Kuzey Irak'ta sürdürdüğü mücadele ele alınacak. Bu çerçevede, iki örgüte karşı yapılan işbirliğinin kapsamında yeni işbirliği önlemlerinin alınmasının da gündeme gelmesi bekleniyor.

Son olarak 2006 yılında Tahran'da toplanan Komisyon, terörle mücadelede işbirliğine ilişkin önemli kararlar almıştı.

Şubat 2006'da düzenlenen 11. Yüksek Güvenlik Komisyonu toplantısında iki ülke, "Bölgenin terörden tamamen arandırılması" amacıyla terörle mücadelede "aktif" işbirliğini öngören bir Mutabakat Zaptı imzalamıştı.

Aynı toplantıda Türkiye ve İran iki ülke için tehdit oluşturan başta uyuşturucu olmak üzere, her türlü kaçakçılığa karşı "sıkı" bir işbirliğine gidilmesi de kararlaştırılmıştı.

(ANKA)