kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Sabit ücrete son" kampanyası

Yeni Haber
Tüketiciler Birliği tarafından 29 Martta Adana'dan başlatılan telefonda ''Sabit Ücrete Son'' kampanyasında 25 bin imzaya ulaşıldığı bildirildi.

Tüketiciler Birliği Adana Şube Başkanı Ramazan Yıldız, sabit telefon hizmeti satın alan her tüketicinin, her ay ödediği konuşma bedelinin yanı sıra sabit ücret adı altında, satın aldığı tarifeye göre belli bir miktar parayı Türk Telekom'a ödediğini söyledi. Yıldız, standart tarife üzerinden sabit telefon hizmeti alan tüketicinin, KDV dahil her ay 14 YTL 17 YKr ücret ödemesi yaptığını kaydetti.

Herhangi bir hizmet ve konuşma bedeli karşılığı olmaksızın, sadece iletişime hazır bulundurmak için alındığı ifade edilen sabit ücretleri ''sabit soygun'' olarak gördüklerini anlatan Yıldız, tüketicilerin sabit ücret konusundaki tepkisinin somutlaştırılması amacıyla 29 Mart 2008 tarihinde Adana'da ''Sabit Soyguna Son'' kampanyası başlattıklarını anımsattı.

Yıldız, tüketicilerin kampanyaya olan ilgilerinin her geçen gün artarak devam ettiğini ifade ederek, ''Çok kısa bir süre önce başlamış olmasına rağmen kampanya kapsamında toplanan imza sayısı şimdiden 25 bine ulaştı'' diye konuştu.

Ramazan Yıldız, kampanyanın Adana'nın yanı sıra birliğin örgütlü bulunduğu Adıyaman, Antalya, Bayburt, Erzurum, Gümüşhane, İstanbul, Kahta, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya ve Trabzon'da kurulan imza standları ülke genelinde gerçekleştirildiğini bildirdi.Kampanyanın mayıs ayı sonuna kadar devam edeceğini belirten Yıldız, Türkiye tarihinin en yüksek imza sayısına ulaşacaklarını tahmin ettiklerini kaydetti.

Yıldız, imza standları yanında, www.sabitsoygun.org. adresindeki site aracılığı ile toplanan imzaları, Telekomünikasyon Kurulu ve Türk Telekom'a ileteceklerini sözlerine ekledi.

AA