kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
UMUR TALU
Dipsiz Kuyu

'Yok artık' neydi?

10 gün önce "Yok artık" deyip "şimdilik (bir süre) veya bir süre (şimdilik) Dipsiz Kuyu müsaadenizi istiyor" diye yazmış, "yok" olmuştum.
Hemen akla gelen "Yazısına müdahale oldu", medyamızda pek mümkün elbette, ama burada, bana olmadı. Daha önce de olmamıştı, o gün de asla olmadı.
Onca sert yazıya rağmen hiç mahkum olmadığım "hakaret" meselesi dışında, makul görmediğim tek kelimelik müdahalede tek gün durmam. Yıllarca beklemem. Ya da zaten (daha önce olduğu gibi) asla müdahale etmeden bir gün kovabilirler.
O günkü mesele, yukarıda tasvir ettiğim medya ortamında, gazetenin kendisiyle ilgili bir sunuştaki duruş, yatay baktığınız gazetenin adeta dikey hiyerarşi haline konuşu idi.
"Şekil" hemen tamir edildi. Ama, ayrılıp ayrılmamayı düşünerek daha uzun "izin" yaptım.
Sabah'ta, kimi "kitle gazeteleri"nin kör kaldığı "darbe, bomba karşıtı, özgürlükçü" demokrat veya "tersane ölümlerini manşet yapabilen" kitle gazeteciliğiyle, buraya onca gazetecinin, çalışanın döktüğü alın teriyle aynı saftayım.
Ama gazetenin, yıllardır başına gelenler yüzünden "iktidar eleştirisi ve sorgulama" kabiliyeti yitirmesiyle, bunu dert etmeyenlerle, aynı yerde olsam da, ne aynı fikirde, ne aynı çizgide olabilirim.
Tabii ki yayın politikası belirleyemem.
Ancak, kendi üstümde, tek kelime üstünde, hiçbir kuvvet ile kudretin, hiçbir iktidar veya dayatma ile mensubiyet, ilişme biçiminin gölgesi olmadı, olmayacak. Tabii sübjektifim; ama bağımsız vicdan ve akılla, mesleki ve insani namusla yazmaya, kimseye maddi ve manevi yapışmamaya, boyun eğmemeye, hırpalanan insanlara, kitlelere ayrımsız kör kalmamaya gayret ettim hep.
Lakin,
size doğrudan yüklenmese dahi, bazen gölgeler çok büyüyebilir. O zaman da çok küçülmemek gerekir!
"Şimdilik bir süre", şimdilik yazarak devam ediyor.
Başta "alttaki askerler", "kitlesel" veya bireysel, merak eden, "yok artık"ın peşine düşen herkese teşekkürlerimle. Tüm kalbimle.