kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kayseri'ye Disneyland kurulacak

Yeni Haber
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin bu yılki yatırım programları arasında yer alan ve özellikle çocuklara yönelik eğlence hizmeti vermek için kurulacak olan Disneyland'a, hayvanat bahçesi ve dev akvaryum da yapılacağı bildirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamada, Kayseri'nin her yönüyle çevresindeki illere hizmet veren bir konuma geldiğini bildirdi.

Bu nedenle Kayseri'ye, yine çevresindeki illere hizmet verecek düzeyde Disneyland kurulacağını belirten Özhaseki, şunları söyledi:

''Kayseri-Sivas kara yolu üzerinde bulunan Kumarlı Parkı'na yapılması planlanan Disneyland'a, oyun alanları, yüzme havuzu ve at binme alanlarının yanı sıra büyük hayvanat bahçesi ve dev akvaryum da yapılacak. Bu alan sadece yılın bir kaç ayı değil, bütün aylarında hizmet verecek. Beşteper Parkı içerisine hayvanat bahçesi kurmuş olsak da bu alan küçük ve içerisinde barındırdığı hayvan sayısı çok az. Kayseri'ye gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen ziyaretçi sayısının arttığını düşündüğümüz de böyle bir alana ihtiyaç var. Sadece Kayseri değil bölgesindeki illere de hizmet verecek olan bu eğlence merkezi çok farklı olacak. Akvaryumun içinde hemen hemen bütün balık çeşitlerinin olmasını düşünüyoruz. Hayvanat bahçesinde de yine aynı şekilde her çeşit hayvanın bulunmasını sağlayacağız.''

Özhaseki, Disneyland'ın 200 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacağını söyledi.

AA