kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Körfez'de büyük yangın

AA
Yeni Haber
Körfez'deki Turkuaz isimli akaryakıt dolum tesislerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı. Yangının ardından dolum tesisinde yer yer patlamalar meydana geldi.

Söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, yangının, ilk belirlemelere göre, küçük bir trafonun patlamasıyla çıktığını ve kimyasal maddelerin bulunduğu depoya sıçradığını belirtti.

Yangına hızla müdahalede bulunulduğunu ifade eden Sözer, ''Yangında biri ağır 3 kişi yanarak yaralandı. 3-4 kişi de dumandan etkilendi. Dumandan etkilenenlerin durumu ciddi değil. Yananlardan birinin hayati tehlikesi mevcut. Umarım sağlıklarına kavuşurlar'' dedi.

''PARLAYICI, PATLAYICI MADDELERİN YOĞUN OLDUĞU BÖLGE''

Bölgenin parlayıcı, patlayıcı maddelerin yoğun olmasından dolayı çok hassas olduğunu belirten Sözer, ''Burası kimyasal ve petrol ürünlerinin üretildiği ve çalışıldığı bir bölge. O nedenle bu bölge için hassasiyetimiz devam ediyor. Alınan önlemler sürekli takip ediliyor, ama buna rağmen bu tür kazalar meydana gelebiliyor'' diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının araştırmasıyla yangının nedenine ilişkin kesin bilgilere ulaşacaklarını dile getiren Sözer, yangının meydana geldiği tesislerin çevresindeki yerleşim yerinde yaşayanlar için bir tehlike ve tehdidin söz konusu olmadığını bildirdi.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı İzmit, Derince, Körfez, Hereke, Gebze, Gölcük ve Karamürsel ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında soğutma çalışmaları sürüyor.

Bu arada, tesislerinin yakınında oturan bir grup vatandaş, tesislerin yakınına gelerek, bu tür olaylarla sürekli karşı karşıya kaldıklarını belirterek, yeterince tedbir alınmamasına tepki gösterdi.

Polis, vatandaşları uzaklaştırdı.

Kocaeli Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık, yanarak yaralananların dışında dumandan etkilenen 9 kişinin çeşitli hastanelere kaldırıldığını, bunlardan 4'ünün polis, 4'ünün itfaiye görevlisi, bir kişinin ise fabrika çalışanı olduğunu söyledi.