kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İran'da patlama

Yeni Haber
Ölü sayısı 10, yaralı sayısı 160'a çıktı...
İran'ın orta kesimindeki Şiraz kentinde bir camide bomba patlaması sonucu ölenlerin sayısı 10, yaralananların sayısı 160'a çıktı.

Resmi İRNA ajansının hastane kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, dün gece meydana gelen patlamada 10 kişi öldü, 160 kişi yaralandı.

Patlamanın çok şiddetli olduğunu ifade eden yetkililer, ölü ve yaralı sayısının daha da artabileceğini belirttiler.

Daha önceki haberlerde ölü sayısı 8, yaralı sayısıyı 66 olarak bildirilmişti.

FARS EYALETİ EMNİYET MÜDÜRÜ:"PATLAMA SALDIRI DEĞİLDİ"

İran'ın Fars eyaleti Emniyet Müdürü Ali Muayyedi, Şiraz kentinde dün gece meydana gelen patlamanın "saldırı olmadığını" söyledi.

Yarı resmi Fars ajansına konuşan Muayyedi, uzmanlarca yapılan ilk incelemelerin sonuçlandığını ve buna göre, dün gece Şiraz'da bir camide meydana gelen patlamanın "kasten yapılmadığını ve saldırı olmadığını" kaydetti.

Patlamanın meydana geldiği caminin yakınlarında daha önce İran-Irak savaşıyla ilgili bir fuar düzenlendiğini hatırlatan Muayyedi, "Olay büyük ihtimalle, tedbirsizlik sonucu fuardan kalan bir askeri mühimmatın patlamasıydı. Patlamaya ilişkin her türlü saldırı iddialarını reddediyoruz. Bu konuda incelemeler sürüyor" diye konuştu.

Bu arada resmi İRNA ajansı, patlamada ölenlerinin sayısının 11'e, yaralananların sayısının da 191'e çıktığını bildirdi.

İran'ın orta kesimindeki Fars eyaletinin başkenti Şiraz'da dün gece bir camide şiddetli bir patlama meydana gelmiş, ölü sayısı 10, yaralı sayısı 160 olarak bildirilmişti.

AA