kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Hakan ısrarı niye"

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de Galatasaray, kendi sahasında Trabzonspor'u 1-0 mağlup ederek puanını 67'ye çıkardı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

LEVENT TÜZEMEN: ALKIŞLAR TARAFTARA (SABAH)


Uzun zamandır Galatasaray seyircisini bu kadar istekli ve ateşli görmemiştim. Sezon başından bu yana Sion ve kupadaki Fenerbahçe maçı hariç tribünler Trabzon maçındaki gibi dolmamıştı. Final haftalarına girilirken Galatasaray taraftarı takımını yalnız bırakmadı. Tribünler maç boyu susmadı sürekli ateşleyici güç oldu. En önemlisi, maçı Galatasaraylı oyuncularla birlikte oynadılar hiç soğumadılar.

* MAÇTAN KARELER


İkinci yarının hemen başında Galatasaray'ın Arda ile bulduğu gol, Okan'ın taç atışıyla Ayhan'ı pozisyona sokmasının ürünüydü. Sahanın yıldızı Ayhan'ın da topu geriye çıkarıp, Trabzon savunmasını hareketsiz bırakması akıl dolu bir hareketti.

Trabzon, gol sonrası çok adamla hücuma çıkmaya başlayınca defansında boşluklar bırakmaya başladı. Sabri, Arda, Hakan Balta iyi pozisyonlar buldu ama son vuruşlarda beceri yoktu. Herkes "Ben atayım" saplantısıyla pozisyonları harcadı. Hakan Şükür fizik olarak güçlüydü, çok çalıştı.

İSKENDER GÜNEN: SIRADAN BİLE DEĞİL (SABAH)

Eyyamcılık bir yaşam biçimi haline gelmiş. Yunus Yıldırım'ın verdiği ya da bir türlü veremediği faul pozisyonlarını düşündüğümüzde artık konuşacak fazla bir şey yok. G.Saray, şampiyonluk yarışına devam edebilmesi için şiddetle 3 puana gereksinimi olan takım. Trabzonspor ise rahat. Ama maç başladığında bu rahatlığın sözde kaldığını gözlemledik. Bir telaş, bir panik bütün takımın üzerinde. Ayağına her topu alan şaşırıyor, yanındakine pas bile veremiyor. Maçın ilk yarısında Trabzonspor gol yemek için elinden geleni yaptı! Savunmadan çıkarken top kaptırdılar.

Bir takım taç atışında 3 oyuncusu birden oyundan düşüp rakibe golü ikram ediyorsa söyleyecek herhalde fazla bir sözümüz olmaz. Artık görünen köy kılavuz istemiyor. Trabzonspor önümüzdeki sezonda kendi tarihine yakışan bir takım oluşturmalıdır. Şu anki görüntü ne yazık ki sıradan bile değil.

ÖMER ÜRÜNDÜL: 35 DAKİKALIK MÜTHİŞ PRES (SABAH)

Galatasaray çok üstün oynadığı sayısız fırsatları değerlendiremediği maçı tek golle kazandı ama hiç zorlanmadı. Galatasaray dün gece yüksek tempolu ve çok etkili presli bir ilk 35 dakika sergiledi. Bu uzun süreli bölümde oyunu tamamen karşı alana yıkarak rakibe nefes dahi aldırmadı. İlk dakikadan itibaren her atak girişimi ve her kazanılan duran top tehlike kokuyordu. Çok sayıda pozisyon kaçtı.

Sonuçta da üç puanı zorlanmadan kazandılar. Bütün futbolcular görevlerini takım ruhu içinde yaptı. Yorulana kadar Okan Buruk eski günlerini anımsattı. Ayhan çok iyi oynadı. Arda da bu takımın denge unsuru.

artıdır. Trabzonspor sezon başından beri iyi değil. Bu bir gerçek. Oyunu yönlendirecek bir futbolcuları yok. Ama en büyük handikapları takım savunmasında gösterdikleri giderilemeyen ciddi arızalar. Dün de çok kolay pozisyonlar verdiler. Yedikleri gol de bu yöndeki yetersizliklerinin açık bir göstergesiydi. Taç atışında Ayhan'ı arkaya göz göre göre kaçırıp topu ortalattılar.

Hakem Yunus Yıldırım her zamanki başarılı ve standart yönetimlerine bir yenisini daha ekledi. Yalnız Umut'un yardımcı hakem tarafından kaldırılan ofsayt bayrağıyla iptal edilen golü bence yanlış karardı.

TANJU ÇOLAK: FAVORİ KAZANDI (FOTOMAÇ)

Bu maç Galatasaray için şampiyonlukta 'devam mı tamam mı' maçıydı. Trabzon içinse prestij ve onur maçı anlamına geliyordu. Galatasaray karşılaşmaya diğer maçların aksine istekli ve coşkulu başladı. Bunun meyvelerini pozisyon zenginliği olarak aldılar.

Cılız ve silik Trabzonspor atakları ilk kez Hüseyin tarafından atılan bir şut olarak hafızalarda kaldı. Volkan'ın kornerinde kaptan Hakan güzel vurdu ama bu kez kaleci Tolga işbaşındaydı, gole izin vermedi. Yine Servet defanstan gelip gol aradı ve kafa topu direkte patladı.

Galatasaray, takım olarak Trabzon'dan her haliyle üstün oynadığı müsabakada sarı-kırmızılı oyuncular üstlerine düşeni fazlasıyla yaptılar. Ayhan ve Arda bu gecenin kahramanları olarak maça damgalarını vuran isimlerdi. Sonuç olarak maç öncesı favori gösterilen G.Saray maçın galibi olarak 3 puanı hak ederek aldı. Galatasaray kalan maçlarını da bu arzu ile oynarsa şampiyonluk uzak değil.

CEVAT KOL: ELDE VAR SIFIR (FOTOMAÇ)


Trabzonspor prestij, sarı-kırmızılılar ise Beşiktaş'ın bir gün önce uğradığı yol kazasına uğramamak için çıktığı Ali Sami Yen'de son gülen taraf ev sahibi takım oldu. Aylardır takımın başında bulunan teknik direktör Ersun Yanal bu karşılaşmada da arayış içinde oldu. Ligin bitimine dört maç kalmasına rağmen bir teknik adamın hâlâ arayış içinde olması anlaşılır gibi değil.

İkinci yarıya ev sahibi takım golle başladı. Trabzonspor savunması uzaklaştıramadığı topu ağlarında gördü. Ucuz gole bir de hakem faktörünü eklerseniz bir puan bile zor olur. Yunus Yıldırım,Yattara'yı tekme delisi eden G.Saray savunmasını sadece seyretti. Hakkını yememek lazım zaman zamanda nasihat etti.

Derbi galibiyeti bulunmayan Trabzonspor yine sıfır çekti. Teknik adamların takımlarına ne kadar katkı sağladığı bu maçta bir kez daha anlaşıldı. Ev sahibi takım antrenörle çıktığı maçı kazandı. Bu tablo Yanal'ı biraz düşündürmeli. Trabzonspor'un dışında her takım Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan puan aldı. Küme düşmeye aday takımlar bile! Bu maça ekstra prim vadeden yönetime şimdi sormak lazım. Ekstra ceza var mı?

ZAFER ERTEM: HAKAN ISRARI NİYE (FOTOMAÇ)

Galatasaray'ın şampiyon olması için kalan tüm maçlarını kazanması gerekiyor, gerçek bu. Dün Trabzonspor karşısına çıkan futbolcuların mantık ve istek anlamında bu hedefe başkoyduklarına tanık oldum. Sahaya çıkan onbirin isteği maçı kazanma yönündeydi. Oyunun hemen başında top Trabzonsporlu hangi futbolcuya gelirse gelsin başında iki G.Saraylı futbolcu bitiyordu. Trabzonspor maça şaşkın başladı, G.Saray ise tam tersi hırslı.

G.Saray'ın güçten düşüp, Trabzonspor'un dirençlendiği dakikalarda sarı-kırmızılı kenar yönetimi uykudan uyandı sahada basmadık alan bırakmayan Okan'ın ardından da Ümit ve Arda da oyun dışı kaldı. Sahanın en kötü iki ismi Hakan ile Sabri ise ne hikmetse tam uzatmaları da içinde 96 dakika forma giydi. Nonda ise kendine 80'de forma şansı bulabildi. G.Saray gol rekoru kırabileceği bir maçı tek golle kazanıp zirve inadını sürdürdü. Ama G.Saray'da kenar yönetiminin acizliğinin belgesi olarak hafızalara kazındı.

BÜLENT TULUN: İYİ FUTBOL, İYİ SONUÇ (FOTOMAÇ)

Bir gün evvel ki beklenmedik Beşiktaş mağlubiyetinden sonra muhakkak bu maçı kazanarak en azından ilk 2 hedefini tutturabilme amacıyla karşılaşmaya başladı Galatasaray. Karşısında isminin büyüklüğü kadar büyük olmayan, üst üste 3 pas yapamayan bir Trabzon vardı. Bu maçta kazanılan 3 puanın yanı sıra Galatasaray'da önemli bir gerçek ortaya çıktı. O da Cevat hocanın takımı fevkalade yöneterek hiçbir ukalalığa kaçmayan ve futbolcularıyla müthiş bir iletişim içinde sıcak ve yakın davranarak, talebelerini devamlı teşvik ederek bir teknik adamın kenarda duruşunun ve diyaloğunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koymasıydı.

Rakibinin Ankaraspor ile oynayacağı maçı bekleyecek olan Galatasaray bu önemli 3 puanı geride bırakıp derhal önündeki karşılaşmalara konsantre olmalı ve son düzlüğe girildiğinde artık içine kapanarak, hedefe kilitlenmelidir. Bu görünen beraberlik de bana bu ışığı yakıyor.

İLHAN SÖYLER: HIRS VE İSTEK (HÜRRİYET)

Trabzon da kükreyen G.Saray karşısında adeta kabuğuna çekilmiş, yoğun pres karşısında şaşkın vaziyette idi. Bir tek Yattara vardı, o da kısa süreli bir vals gösterisi yaptı ve takımını harekete geçirmek istiyordu. Ancak bu da yetmedi çünkü Trabzon takımının gücü yoktu.

Trabzonspor golden sonra bir silkelenme süreci yaşadı, ancak Umut'un attığı golü "ofsayt" denilerek hakem tarafından geçersiz sayıldı. Yunus Yıldırım'dan önce yan hakem Volkan Narinç bayrağını kaldırdı. Yunus Yıldırım, Volkan Narinç'ten yanlış istihbarat mı aldı onu bilemem, ama hakemin düdüğü geç çalması sahayı karıştırdı.

G.Saray'da sahaya çıkan bütün futbolcular görevlerinin kat ve kat fazlasını yaptılar. Yani G.Saray'da ya da herhangi bir takımda eğer futbolcular tek vücut olup kenetlenirse kulübedekinin de işi kolaylaşır, başarıya çabuk ulaşılır. İşte G.Saray'da ligin bitimine 4 hafta kala manzara bu.

ERMAN TOROĞLU: KAPLAN'IN DİŞLERİ FALAN KALMAMIŞ (HÜRRİYET)


Futbolcuların sahadan çıkarken öyle ellerini kollarını sallayıp tepki göstermeye şansları kalmadı. Çünkü yapan kapı önüne konacak. Artık o belli. Yani bir yerde futbolcular sopanın ucunu iyice gördüler. Bu da şampiyonluk motivasyonu için iyi bir olay. Zaten çok az maç kalmış. Bence yeni bir teknik direktör şu dört maçlık havada takımı bozar. İki Adnan; teknik direktör Adnan Polat ve yardımcısı Adnan Sezgin bence artık sonuna kadar gitsinler.

G.Saray dün gece "Çok zor bir maç oynadım, kazandım" demesin. Ama şu bir gerçek; G.Saray seyircisi fark etmiş. Belki de bu sezon ilk defa Ali Sami Yen'i full doldurmuştu ve takımını candan desteklediler.

Hakem az hatayla maçı bitirdi. G.Saray takımında en etkili adam Arda'ydı. Top ona geldiği zaman şekil değiştiriyor, rakip zor anlar yaşıyor. Şöyle bir düşünüyorum. Dün geceki maçtan Trabzonspor'dan Yattara'yı, G.Saray'dan Arda'yı alın. Gerideki kalanlardan nasıl bir keyif alırsınız, düşünün. Birileriniz "Lincoln" der gibi oluyor, ama onu bu sene hiç görmedik. Beyefendi geçen hafta gene sudan bir kartla bu hafta oynamadı. Ve hala G.Saray tribünleri ona "Lincoln... Lincoln..." diye bağırdılar. O taraftara bu Lincoln müstehak.

RIDVAN DİLMEN: İLK KEZ İYİYE YAKIN (MİLLİYET)

Galatasaray uzun süredir ilk kez iyiye yakın oynadı. Sezon başında oyunun büyük bölümünde uyguladığı pres ve öndeki baskıyı bu maçta bölüm bölüm de olsa yaptılar. Ve çok da pozisyon buldular.

Savunma ile Hakan Şükür arasında uzun süredir ilk kez bu kadar mesafe daralmıştı. Bu yüzden de Trabzonspor etkili olamadı. İlk yarım saatlik bölümde Galatasaray öne geçecek pozisyonları fazlasıyla buldu ama netice alamadı. Bu kez ikinci yarıya baskılı başladı ve golü çabuk buldu.

Bu arada Galatasaray oyuncular ne kadar sorumluluk sahibi olduklarını da son iki haftadır gösteriyor. Müthiş bir hırsla lige asıldılar, Feldkamp sırasında kötü giden işleri yeniden toparlamayı başardılar.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Fenerbahçe 30 20 7 3 65 31 67
2 Galatasaray 30 20 7 3 53 20 67
3 Sivas 30 20 4 6 48 22 64
Tümünü göster...
4 Beşiktaş 30 19 4 7 46 30 61
5 Kayseri 30 13 9 8 45 28 48
6 Trabzon 30 12 5 13 39 37 41
7 G.B. Oftaş 30 10 9 11 29 30 39
8 Denizli 30 11 6 13 39 41 39
9 Ankaragücü 30 10 9 11 32 37 39
10 İ.B.B. Spor 30 10 8 12 42 39 38
11 Gaziantep 30 9 8 13 32 43 35
12 Ankaraspor 30 8 10 12 31 35 34
13 Bursa 30 8 10 12 29 35 34
14 Konya 30 9 5 16 32 59 32
15 G.Birliği 30 8 7 15 40 45 31
16 Ç.Rize 30 7 8 15 30 53 29
17 V.Manisa 30 6 8 16 38 54 26
18 Kasımpaşa 30 6 4 20 20 51 22
15:00
Kayserispor - Sivasspor
Turkcell Süper Lig
15:00
V.Manisaspor - Ankaragücü
Turkcell Süper Lig
15:00
Konyaspor - Bursaspor
Turkcell Süper Lig
15:00
Kasımpaşa - Ç.Rizespor
Turkcell Süper Lig
19:00
Ankaraspor - Fenerbahçe
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
30. Hafta
 Beşiktaş 0  
  G.B. Oftaş 1  
 Denizli 2  
  İ.B.B. Spor 3  
 G.Birliği 2  
  Gaziantep 0  
 Galatasaray 1  
  Trabzon 0  
 Kasımpaşa 0  
  Ç.Rize 1  
 Kayseri 0  
  Sivas 1  
 Konya 2  
  Bursa 0  
 V.Manisa 1  
  Ankaragücü 2  
 Ankaraspor 2  
  Fenerbahçe 2  
Haftanın Maçları
31. Hafta
 Ankaragücü Konya Cumartesi 15:00  
 Sivas Ankaraspor Cumartesi 15:00  
 Gaziantep V.Manisa Cumartesi 15:00  
 Bursa Kasımpaşa Cumartesi 15:00  
 Fenerbahçe Denizli Cumartesi 19:00  
 Trabzon G.Birliği Pazar 15:00  
 Ç.Rize Beşiktaş Pazar 15:00  
 G.B. Oftaş Kayseri Pazar 15:00  
 İ.B.B. Spor Galatasaray Pazar 19:00