kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Aldatan erkekler eşlerine sadıktır!

Biliyorum; ne olursa olsun, bu yazının başlığı akla pek yatkın değil! Ama akla yatkın olmayan her düşüncenin de kendi içinde bir gerçeği var. Peki öyleyse, gerçek ne mi? Eşini aldatan erkeklerin 'sadakatsizlik' içinde olduklarını iddia edemeyiz. Elbette. Sadakatsizlik erdemli bir davranış değildir! Ama eşini başka bir kadınla aldatırken 'erdemli davranan erkekler' de günümüzde yok değil! Bu erkekler cinsel dürtülerini her ne kadar cinsel organlarında hissetseler de, zihinlerinde 'sadık oldukları evdeki eşleri!' var. Acaba diyorum, son yazdığım cümleyle bir açmaza mı düştüm? Bence "Hayır!" Ama sizin bir karmaşa içine düştüğünüzü görebiliyorum. Bu yüzden de yazmış olduğum son cümleyi şöyle değiştiriyorum: "Bu erkekler cinsel dürtülerini her ne kadar cinsel organlarında hissetseler de, parmaklarına taktıkları alyansa sadıklar..."

ALYANSIN DEĞERİ VAR
Şimdi size bir itirafta bulunacağım. Şehvet düşkünü evli erkekler, birlikte oldukları öteki kadını çırılçıplak gördükleri zaman, her ne kadar akıllarını yitirseler de bir tek şeyin manevi değerini görmezden gelmezler. O görmezden gelmedikleri şey de parmaklarına taktıkları alyanstır. Evet. Yanlış okumadınız. Eşini başka bir kadınla aldatmaya giden her sadakatsiz erkek, 'parmağına taktığı alyansı çıkarıp cüzdanına koyarak gider.' Ben daha bugüne kadar başka bir kadınla sevişen bir erkeğin, o anda parmağında evlilik alyansının takılı olduğuna şahit olmadım. Şahit olmadığım gibi de takanı da duymadım. Peki hiç düşündünüz mü? Erkekler, başka bir kadınla sevişirken neden alyansını çıkarır? Çünkü parmağına taktığı alyans, arkasında bıraktığı gerçek kadının sadık gözüdür! Çünkü parmağına taktığı alyans, o anda başka bir kadınla işlediği günahın ağırlığıdır! Çünkü parmağına taktığı alyans, sadakatsiz kişiliğinin sadık şahididir! Çünkü parmağına taktığı alyans, işlediği ayıbın yüzüne haykırmasıdır! Çünkü parmağına taktığı alyans, evdeki kadının o anda yüzüne tükürmesidir!

TANIĞI YOK ETMEK
Bu yüzden de eşini aldatmaya giden her erkek, 'erdemli!' bir davranış sergileyerek parmağındaki yüzüğü çıkarır, cüzdanına koyar. Böylelikle 'tanığı!' ortadan kaldırarak, kendilerini eşlerine karşı sadık hissederler. Bence işin en kötüsü de bu ya! Bu erkekler, sadık kalmayı yanlış bir mantıkla zihinlerinde çarpıp, evdeki kadına karşı ancak alyansı parmağından çıkararak sadık kalabiliyorlar. Şimdi soruyorum size: "Bu erkeklere sadakatsiz diyebilir misiniz?" Vallahi ben diyemem! Diyene de mani olamam.