kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tandoğan'da Egemenlik mitingi

Yeni Haber
Ulusal Platformlar Güç Birliği tarafından Tandoğan'da düzenlenen Ulusal Egemenlik Buluşmasına binlerce kişi katıldı.

500'ün üzerinde dernek, vakıf ve sivil toplum örgütünün destek verdiği mitingde konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Bilim Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ünsal Yavuz, Ulusal Egemenlik Mitinginde yaptığı konuşmada, "mücadeleye devam" mesajı verdi.

İktidardaki partinin düşüncesindeki ülkenin her yerinde baskıcı yöntemlerle kabul ettirmeye çalıştığını savunan Yavuz, bağımsız olması gereken mali ve kültürel politikaların da teslimiyetçi anlayışla yapıldığını söyledi. Yavuz, bu durumun tam bağımsızlığı açmaza soktuğunu belirterek kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Ünsal Yavuz, hükümetin amaçlarına ulaşmak için laik ve demokratik devlete sahip çıkan kurumlara karşı yaptırım uyguladığını kaydederek, "Yaptırım uyguladılar olmadı, sıra ulusalcılara geldi. Bizleri teröristlerle aynı kefeye koydular. Neden? Bunların emperyalist oyununa geldiğini, demokrasi ve laikliğe karşı tutumlarını gören biz ulusalcılar olduğu için" dedi. Yavuz, kendilerine bu lekeyi atan kişilere, "ümmetçi kafalı emir kullarına" karşı mücadeleye devam edileceğini ve yılmayacaklarını söyledi.

ANKA