kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Boğaz keyfi

Yeni Haber
Avrupa Birliği(AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve komisyonun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, eşleriyle birlikte Boğaz turuna çıktı.

Sabah saat 10:00'da Çırağan Sarayı iskelesinden eşleriyle birlikte Boğaz turuna çıkan Barroso ve Rehn, yaklaşık 2 saat süren turun ardından Sepetçiler Kasrı'ndan karaya çıkarak Kumkapı'da bulunan balık haline geçti. Barroso ve Rehn,Sepetçiler Kasrı'ndan ayrılmadan önce gazetecilerin ricası üzerine eşleriyle birlikte poz verdi.

"TÜRKİYE'DEKİ GELİŞMELER KAYITSIZ KALAMAYIZ"

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, çok büyük bir misafirperverlikle karşılandığı Türkiye ziyaretinin, AB ve Türkiye açısından çok verimli geçtiğini söyledi. Barroso, "Biz AB olarak, Türkiye'deki gelişmelere kayıtsız kalamayız. Türkiye ile ortak bir gelecekten bahsediyoruz, bu nedenle Türkiye'deki gelişmelerle ilgileniyoruz." dedi.

Jose Manuel Barroso ve AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn'in de aralarında bulunduğu AB heyeti, Ankara ve İstanbul'daki temaslarını tamamlayarak Türkiye'den ayrıldı. Hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenleyen Jose Manuel Barroso, Türk misafirperverliğinden son derece memnun olduğunu dile getirdi. Barroso, "Çok büyük bir misafirperverlikle karşılandık. 2.5 gün boyunca bizimle çok güzel ilgilendiler. Protokol görevlilerine ve güvenlik görevlilerine ve Türk halkına da bizleri sıcak karşıladıkları için teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında önemli konuların görüşüldüğünü dile getiren Barroso, "Ülkenizden ayrılmadan önce, bu gezi AB ve Türkiye açısından çok verimli geçt. Bu ziyaret Türkiye'nin geleceği ile ilgili önemli konuların konuşulduğu bir dönemde oldu. Burada yapılan reformlara da teşvik vermeye çalıştık. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile olan programımız oldukça yoğun geçti. Cumhurbaşkanı Gül ile görüştüm ve Meclis'ten seslenme şerefine eriştim. Medya entelektüelleri ile de görüştüm ve Boğaz turu yaptık. Çok güzel bir şehir olduğunu gördüm, dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu söyleyebilirim." dedi.

Görüşmede Başbakan Erdoğan'ı reformlarını sürdürmeleri konusunda teşvik etmeye çalıştığını belirten Barroso, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Türkiye'nin AB'ye yakınlaşması açısından reformların sürmesi gerekir. Bu sadece siyasilerin üzerinde durması gereken bir süreç değil, Türk toplumumun ve Avrupa toplumunun da üzerinde durması gereken bir konu. Biz AB olarak, Türkiye'deki gelişmelere kayıtsız kalamayız. Türkiye ile ortak bir gelecekten bahsediyoruz, bu nedenle Türkiye'deki gelişmelerle ilgileniyoruz. Buradayken çok farklı görüşleri dinleme durumunda oldum. Türkiye'nin gelecek perspektifi ile ilgili görüşleri dinledim. Toplumsal mutabakat ve reformlar çok önemli. Türkiye'nin AB sürecinde yapacağı işleri de desteklemeye devam edeceğiz."
Medya mensuplarına da teşekkür eden Barroso, "Burada gerçekten canlı ve dinamik bir medya gördüm. Sizlere de bu konuda teşekkür ediyorum. Sizin sayenizde burada verdiğim bilgiler iletilecek. Ülkenizden daha büyük bir saygı ile ayrılıyorum, inanıyorum ki; birlikte daha büyük işler başaracağız." şeklinde konuştu.

AJANSLAR