kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

301 değişikliğinde Allah ve Peygamber'e hakaret neden yok?

ANKA
Yeni Haber
Memur-Sen Genel Başkanı Dr.Ahmet Aksu, Türk Ceza Yasası'nın 301'inci maddesinde hakaret halinde ceza konusu olacak ulusal değerlerini sınırı yeniden çizilirken Allah ve Peygamber gibi kutsal kavramların neden bu kapsama alınmadığını sordu.

Ahmet Aksu yazılı açıklamasında, 301 ve 305. maddelerdeki "Türk milletine - Türkiye Cumhuriyeti Devletine - TBMM'ne hakaret edilemez" şeklindeki değişiklikler üzerinde tartışmalar sürerken, siyasi partilere "Her şey tamamda, korumak istenen değerleri bizlere veren Allah ve Peygamber niye bu maddelerde yok?" sorusunu iletti. Aksu, düşünce özgürlüğüne asla karşı olmadıklarını vurgulayarak, hakaret ile düşüncenin net bir şekilde ayrıştırılmasının mutlak olmasına işaret etti. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, 301 ve 305. maddelerde yapılmak istenilen değişiklikleri desteklediklerine belirterek, maddelerin korunma içeriğine Allah'a ve diğer kutsal değerlere hakaretin önlenmesi ilkesinin eklenmesini önerirken şöyle dedi:

"Yasalar, toplumun temel değerlerini korumaya yönelik yapılmalıdır. T.C.K.nın 301 ve 305 maddelerinin değişikliği ülke ve TBMM' nin gündeminde bulunmaktadır. Hakaret ve düşünce özgürlüğü birbirinden ayrılmalı ve birbirine karıştırılmamalıdır. Bu ülkenin yüzde 99 u Müslüman olarak tarif edilir ve ansiklopedik veriler yayımlanırken; Allah'a Peygamber'e ve dini ve manevi değerlere hakaret edilmesine yönelik cezalandırma niçin gündeme gelmemektedir.

Bu itibarla T.C.K. nın 301 ve 305 nci maddelerindeki değişiklikler yapılırken bunlarda maddeye eklenmelidir. Bu eklemeler yapılırken temel hukuk normları olan başta ifade, inanç ve hür yaşama özgürlüğü olmak üzere halkın en temel özgürlüklerine karşı müdahaleler olmamalıdır, zaten bu müdahaleler, hukuki olamaz hukuka uygunmuş gibi gösterilemez. Aksini iddia etmek hukuka haksızlıktır."