kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kylie Minogue

Doğal bir ten, kırmızı yanaklar moda

Didem SEYMEN
Kate Winslet, Julia Roberts, Gwyneth Paltrow, Kylie Minogue, Elle MacPherson, Kate Moss, Mary-Kate Olsen gibi dünyaca ünlü isimlerin makyözü Nelly Chatagnon, "Bu yıl yanaklar kırmızı, eye liner ise kesinlikle yok," diyor..
Starların bütün kusurlarını birkaç makyaj hilesiyle yok edip, güzellikleri ön plana çıkaran Nelly Chatagnon'ın lakabı 'sihirli fırça'. Harvey Nichols'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen makyözün ilginç bir özelliği de kendisinin hiç makyaj yapmaması. Hayatı boyunca hiç fondöten kullanmadığını söyleyen Chatagnon, sadece yanaklarına hafif bir allık sürmekle yetiniyor. Bu yılın makyaj trendlerini ve daha güzel görünmenin yollarını anlatan Chatagnon, sorularımızı yanıtladı.

- Sizce Türk kadını doğru makyaj yapabiliyor mu?
- Türk kadınlarının çok yoğun fondöten kullandıklarını gördüm. Ağır, eski, geleneksel tür makyaj yapıyorlar. Oysa artık doğallık ön planda. Ciltlerine daha sağlıklı ve taze bir görünüm verebilirler. Örneğin ben hiç fondöten kullanmam, zaten gündüz makyajında buna hiç gerek yok.

- Geceleri çekici gözükmek için nasıl makyaj öneriyorsunuz?
- Işık makyajı çektiği için cilt tonundan bir ton açık fondöteni tercih edin. Makyajınız ne kadar ağır olursa o kadar yorgun görünürsünüz, özellikle akşamları günün bütün yorgunluğu yüzünüze yansır. Ne kadar fazla makyaj yaparsanız o kadar yorgun gözükürsünüz. Akşamları dinlenmiş bir yüz yaratmak için hafif ama pırıltılı bir makyaj gerek. Örneğin gözlerde koyu renkleri ve çok çok hafif pırıltıları tercih edin. Yanaklara ise mutlaka belirgin allık sürün. Rujunuzu yanınıza almayı da unutmayın, ama hafif bir ruj yeterli.

- Peki herkesin en çok ilgisini çeken, ince dudakları kalınlaştırmanın sırrı nedir?
- Bunun için dudak çizgilerinin dışına ten rengi dudak kalemi uyguluyorum. Sonra dudak çizgilerine ve rengine uygun kalemle etrafını belirginleştiririm. Açık pembe veya şeftali tonlarında ruj sürerim. Alt dudağın ortasına da şeffaf dudak parlatıcısı sürerek dudakların daha kalın görünmesini sağlarım. Koyu renk ruj, ince olan dudağı daha da ince gösterir. Ya da sadece açık bir renk parlatıcı ile de dudaklarınızı olduğundan kalın gösterebilirsiniz.

GENÇLERE MOR FAR
- Genç kızlar için özel makyaj tüyolarınız var mı?
- Genç kızlara abartılı makyajlar yakışmıyor, onları daha yaşlı gösteriyor. Çok hafif bir fondöten cilde temiz ve sade bir görüntü verir. Ama dikkat edilmesi gereken en önemli nokta şu: Fondöten tüm yüze sürülmemeli, yüzde maske görüntüsü olmamalı. Şeftali ve pembe tonlarında allığı öneririm. Kahverengi kalemi kirpik aralarına sürüp, üzerine parlaklık verilebilir. Kahverengi tonları hem doğaldır, hem de size sağlıklı bir görünüm verir. Ten rengi far kullanıp, üzerine ışıltılı pembe, mor gibi göz farı sürmek genç kızları için ideal bir makyaj.

- İyi bir cilde sahip olmanın yolları neler?
- Mutlaka kaliteli ve iyi bir nemlendirici kullanın. Cilt tipinize göre haftada iki kez peeling yapın. Uygun ürünü kullanmak son derece önemli. Aksi takdirde cildinizin dengesi bozulur ve tahriş olur. Makyaj ciltte maske gibi bir görüntü oluşturmamalı. Bu, yüze hem yaşlı hem de yorgun bir ifade verir. İyi uyumak, sigara içmemek, bol bol su içmek ve sağlıklı beslenmek de cildinizi olumlu etkiler. Kaliteli bir uykuyla birlikte cildiniz de dinlenmiş olur.
Haberin fotoğrafları