kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sinefiller için...

Hazırlayan: Kaya GENÇ
* Sokağın Kralları'nda James Biggs rolünde izlediğimiz Hugh Laurie hakkındaki gerçekler: Kendisi daha çok House dizisinin Doktor Gregory House'ı olarak tanınıyor, ama dizi öncesinde de uzun bir oyunculuk kariyeri var. 1959'da Oxford'da doğan Laurie, Cambridge ve Oxford'da eğitim aldı ve Cambridge'de kürek takımındaydı. 1978'de usta oyuncu Emma Thompson, iki sene sonra da oyuncu Stephen Fry'la tanıştı ve sinema çevresine girdi. The Gun Seller (Silah Satıcısı) isimli bir best-seller kitap da yazan Laurie, aynı zamanda usta bir piyanist!

* Sokağın Kralları filmi Los Angeles'ta çekilmiş. Film dün itibariyle ABD'de de gösterime girdi, Amerikalıların filmi beğenip beğenmeyecekleri ise şimdilik bir muamma.

* Sokağın Kralları'nın senaristi James Ellroy'un annesi Jean Ellroy, 1958 yılında vahşi bir cinayete kurban gitti. Romanlarından uyarlanan L.A. Confidential, The Black Dahlia gibi filmlerle Hollywood'a yön veren önemli isimlerden biri olan Ellroy, Sokağın Kralları'nda anlattığı Los Angeles Polis Teşkilatı'nın 'ateşli bir savunucusu' olarak biliniyor. Ellroy'un pek çok polis arkadaşı da var.

* Lanetli Topraklarda hakkında, The New York Times gazetesi eleştirmeni Matt Zoller Seitz'in görüşü: "Korkutucu olmaktan çok iğrenç olan Lanetli Topraklarda, üst-orta sınıf yolcuların hiç aşina olmadıkları bir çevrede korkunç olaylar yaşamalarını anlatan filmler serisinin son halkası. Ayrıca bu film, maalesef, insan etinin tadından anlayan, görünüşte zeki canavarı kadar zeki olmayı kesinlikle başaramıyor."

* Vesaire Vesaire'nin yıldızı Rutkay Aziz'in yönettiği tiyatro oyunlarından bazıları: Ana ve Yaz Misafirleri (Maksim Gorki), 1871 Komün Günleri, Jan Dark Davası ve Galile'nin Yaşamı (Bertolt Brecht), Sakincalı Piyade (Uğur Mumcu), Sacco ile Vanzetti (Howard Fast).