kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Didem Altınbaşak Tulgan

Gurme yemekler her gün kapınızda

Yaprak Aras ŞAHİNBAŞ
Eve servis gurme yemek trendinin Türkiye'deki ilk örneği Rafinera, yemek yapamayan ya da özel diyetlere ihtiyaç duyanların imdadına yetişiyor..
Kişiye özel yemek çözümleri sunan bir şirket, Rafinera. Ya da şöyle diyeyim; farklı yaşam tarzları ve isteklere göre özel yemek tasarımları yapıyor, sonra da bunları istenen adrese her sabah ulaştırıyorlar. Büyük metropollerde yaşayan, yemek yapmaya zaman bulamayan ama yoğun iş temposunda bile iyi ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin büyük hayali, Didem Altınbaşak Tulgan ve danışman şef Didem Şenol sayesinde gerçeğe dönüşmüş. Gurme yemek servisi fikri, Tulgan'ın hamileliği sırasında yaşadığı beslenme sıkıntıları 'sayesinde' filizlenmiş. "Anne adaylarının beslenmelerinde dikkat etmeleri gereken şeyler var. Ama bunları kendi kendilerine hazırlamaları her zaman kolay olmuyor. Ben de hem onların hem de sağlıklı beslenemeyen meşgul insanların hayatlarında bir kolaylık yaratmak istedim," diyor Tulgan.

İSTENEN SAATTE TESLİM
Rafinera'nın sistemi şöyle işliyor: Gurme yemek servisini isteyen kişinin fiziği, yaşı, boyu, kilosu ve hayat tarzı göz önünde bulundurularak, sağlıklı bir yeme planı çıkarılıyor. Hayat tarzı derken; masa başı mı çalışıyor, haftada kaç gün spor yapıyor gibi parametreler de göz önünde bulunduruluyor. Ayrıca kişinin sevdiği yemekler de dikkate alınarak, diyetisyen Duygu Padır tarafından tüketilmesi gereken protein, mineral ve karbonhidrat miktarları belirleniyor. Bunun üzerine iş, danışman şef Şenol'a düşüyor. Şenol ve mutfak ekibi kişinin yemek zevkini, pişirme süresi tercihlerini ve olası alerjilerini de hesaba katarak yaklaşık 60 yemeklik bir liste hazırlıyor. Hazırlanan listeler, tekrar etmeyen mönülere dönüştürülerek haftanın yedi günü, istenen saatte, belirlenen yere bırakılıyor. İdeal olarak günlük beş öğünden (Üç ana, iki ara) oluşan yemeklerin sunumu da oldukça şık. Mikrodalgaya konabilen yemek paketleri, işyerine götürüldüğünde de dikkat çekmemek üzere hazırlanmış.

REJİMLER DE HAZIRLANIYOR
Bu arada, halihazırda bir diyetisyenin kontrolünde olanlar da, rejim listelerini Rafinera'nın mutfağına teslim ederek diyetlerini daha sağlıklı ve dakik uygulayabiliyorlar. Tulgan, diyabet hastalarının, kalp-damar hastalıkları olanların da doktorlarından aldıkları diyetlerle kendilerine başvurduğunu anlatıyor. 5, 10, 30 ve 60 günlük paketler halinde satın alınabilen yemek servisleri, şimdilik sadece İstanbul içindeki adreslere ulaştırılabiliyor. İki gün önceden haber vermeniz halinde yemeğinizi veya istediğiniz adresi değiştirebildiğiniz gibi, "Bu aralar çok fazla et yedim, lütfen bu haftaki mönümden nuarı çıkarın," da diyebiliyorsunuz. Paketler, kişi başı günlük 69 YTL'den başlıyor. Uzun vadeli anlaşmalarda indirimler de yapılıyor. Rafinera'ya (0212) 323 30 10 no'lu danışma hattından veya www.rafinera.com adresinden ulaşabilirsiniz.