kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Benjamin Peirce

Haftanın diğer filmlerinden...

Hazırlayan: Kaya GENÇ
* Haftanın en 'problemli' filmi Kapan'da bir grup matematikçi, hayatta kalmak için neden bir araya getirildiklerini açıklamak zorunda. Zaten Amerika'nın önde gelen matematikçilerinden, Harvard Üniversitesi'nde 40 sene boyunca ders veren Benjamin Peirce'a göre matematik, 'gerekli sonuçları çıkarmayı mümkün kılan bir bilimdir.' Ama acaba filmdeki matematikçiler 'gerekli sonuçları' çıkarmayı başaracaklar mı?

* Annemler Tatilde'nin yönetmeni Cao Hamburger, filmin başrol oyuncularını seçmek için altı ay boyunca uğramış. Mauro rolü için bin, Hanna içinse 200 kere oyuncu seçmeleri düzenlenmiş.

* Ana Kuzusu'nun senaristi Hank Nelken, başka hangi filmleri yazmış? Killer Bud, Saving Silverman, Are We Done Yet? Bu filmlerin hiçbirinin adını duymamış olabilirsiniz, ama All My Life for Sale isimli senaryosunu Warner Bros'a satan ve ilk yönetmenlik denemesi Something Burrowed üzerinde çalışan Nelken'ın adını ileride duymanız yüksek bir olasılık. Ana Kuzusu ise Warner Bros'un bağımsız film kolu Warner Independent Pictures tarafından hazırlanmış.
Hazırlayan: Kaya GENÇ