kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) 24. toplantısına katıldı.

Gül'den koşar adım reform tavsiyesi

RECAİ KÖMÜR
Türkiye'nin AB müzakere sürecinin kolay olmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Gül, reform sürecine ara verilmeden devam edilmesi gerektiğini vurguladı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gül'den koşar adım reform tavsiyesi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Radisson SAS Otel'de gerçekleştirilen Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) 24. toplantısına katıldı. Türkiye- AB Karma İstişare Komitesi Eşbaşkanları Şemsi Bayraktar ve Bryan Cassidy, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi Başkanı Dimitris Dimitriadis ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun hazır bulunduğu toplantıda Cumhurbaşkanı Gül bir konuşma yaptı. Türkiye'nin içinde bulunduğu tartışmalı ortamdan çıkabilmesi için, AB reform sürecine ara vermeden devam etmesi gerektiğini kaydeden Gül, yaşanan siyasi mücadele ve tartışmaların demokrasinin bir gereği olduğunu, herkesin demokrasinin ilkelerinin ve kurumlarının zedelenmemesi konusunda duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

'MESAFE ALIYORUZ'
Türk halkının, AB sürecinin işlemesi konusunda kararlılık içinde olduğunu belirten Gül, şunları söyledi: "Bu konuda komplekse kapılmaya da hiç gerek olmadığı kanaatindeyim. Türk toplumu, geçmişinde en başarılı inkılap ve dönüşümleri başarmıştır. Türk toplumu bu defa da yeni bir çağdaşlaşma aşamasına ulaşacak öz güven ve yeteneğe sahiptir. İşte bu anlayışla, millet olarak reform sürecinde, ara vermeksizin koşar adımlarla gitmemizi tavsiye ediyorum. Bunun, Türkiye'yi bugün içinde bulunduğu tartışmalı ortamdan daha güçlü şekilde çıkaracağını, ayrıca toplumun bazı kesimlerinin var olan kaygılarını da gidereceğine inandığım için, gerçekten tavsiye ediyorum. Reformların Türkiye'yi daha güçlü kılacağına inandığım için söylüyorum bunları.''

2007, KAYIP YIL
Türkiye-AB KİK Eşbaşkanı Şemsi Bayraktar ise, Türkiye-AB ilişkilerinde 2007 ve 2008'in ilk çeyreğinde kayda değer bir ilerleme olmadığını söyledi. Bunun hem Türkiye'nin iç politikasındaki gelişmelerden hem de AB'den kaynaklandığını kaydeden Bayraktar, Aralık ayındaki zirvede AB'nin, Türkiye'ye karşı taahhütlerini göz ardı eden bir yaklaşım içinde girdiğini belirterek, "Dostlarımızın bize destek konusunda daha cesur davranmalarını bekliyoruz" dedi.