kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ŞELALE KADAK

Dünya vakıfları mayısta İstanbul'a geliyor

İstanbul, dünyadaki önemli toplantı ve konferansların ev sahibi olmaya devam ediyor. Dün Avrupa Vakıflar Merkezi (EFC) CEO'su Gerry Salole ile buluştuk ve öğrendik ki EFC'nin bu yıl yapacağı genel kurul ve konferans 29-31 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek.
Prof. Üstün Ergüder'in başkanlığını yürüttüğü Türkiye Üçüncü Sektörü Vakfı'nın (TÜSEV ) ev sahipliğinde gerçekleşecek olan toplantıya ilgi öylesine büyük olmuş ki, Gerry Salole 'Bir noktadan sonra artık gelen taleplere yanıt veremedik. Sanırım İstanbul'un olması ilgiyi de artırdı' diyor.
Tüm dünyadan yaklaşık 500 vakıf yöneticisi İstanbul'a geliyor. EFC'nin içinde Gates ve Ford Vakfı gibi çok büyük vakıflar da yer alıyor ve Türkiye'deki toplantının açılışını Başbakan Erdoğan, kapanışını da Cumhurbaşkanı Gül yapıyor.
Vakıflara ilgi dünyanın gelişmiş ülkelerinde çok fazla. Öyle ki Salole diyor ki, İspanya'da yılda 360'dan fazla vakıf kuruluyor.
İnsanların paraları harcayabileceklerinden fazla olunca, vakıf kurup, topluma faydalı işler yapmayı düşünenler, sosyal sorumluluğunu yaşamında ön plana alanlar çoğalıyor.
Umarım bu toplantı, Türkiye'de vakıf bilincinin yerleşmesine katkı yapar.
Dilerim, hala vakıf kurmamış ya da kurulmuş bir vakfın içine girmemiş ya da vakıf kurmuş ama TÜSEV çatısı altına girmemiş olan Türkiye'nin kurum ve kuruluşları artık konuya Fransız kalmaz.