kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
EMRE AKÖZ

Vicdan sahipleri: Bu vakfa yardım edin

Büyük mizah yazarı Aziz Nesin'in oğlu, matematik profesörü Ali Nesin, bir süre önce ' üniversitede türbana serbestlik' isteyen bildiriye imza attı.
Vay sen misin bunu yapan!
Hemen üstüne saldırdılar. Ali Nesin'in ifadesine göre, kimi ' alçak' demiş, kimi ' ib..'.
Ama asıl mesele hakaretler değil.
Bildiğiniz gibi Aziz Nesin, 1973 yılında kimsesiz çocukların eğitim gördüğü bir vakıf kurmuştu. İstanbul Çatalca'daki Nesin Vakfı'nda 46 çocuk barınıyor.
Hem orada kalıyorlar, hem de resim, heykel, yüzme gibi dersler alıyorlar.
Ancak Bilgi Üniversitesi'nde hocalık yapan Ali Nesin'in kazandığı para, bu çocuklara bakmaya yetmiyor. Mutlaka bağış yapılması gerekiyor. Şu anda çocuklar perişan durumda.
Ne var ki malum olaydan sonra bağış yapanların çoğu vakıftan uzaklaşmış. " Allah versin ", " Başka kapıya ", " Fethullah'tan iste " diyenler oluyormuş. Hatta bazıları daha önce verdikleri bağışları geri istemiş! ( Vatan, 10 Nisan )
Nasıl bir " çağdaş yobazlıkla " karşı karşıya olduğumuzu görüyorsunuz işte:
İki ay öncesine kadar çocuklar için gösterdiği çabalara büyük saygı duyulan Ali Nesin, bir anda ' düşman' ilan edildi.
Ben burada " Evet, türbanlılardan nefret ediyorlar " (24 Şubat) dediğimde inanmayanlar olmuştu.
Fanatizmlerinin vardığı noktaya bakın: Sadece türbanlılardan ve onlara özgürlük isteyenlerden nefret etmeleri yetmiyormuş gibi, bir de hınçlarını kimsesiz çocuklardan çıkarıyorlar.
Ey vicdan sahipleri!
Nesin Vakfı'na yardım edin.
Gönlünüzden ne koparsa verin. Kimsesiz çocukları topluma kazandırmak gibi gayet hayırlı bir iş yapan bu kuruluşu yalnız bırakmayın.
Vakıfla ilgili bilgilere, internetteki ' www.nesinvakfi.org' sitesinden ulaşabilirsiniz. Bağış için gerekli tüm detaylar orada var. Sadece bankalar aracılığıyla değil, kredi kartıyla da bağış yapabilirsiniz.
Bir öneri: İstanbul ve civarında yaşayıp da bağış yapmak istiyorsanız... Alın eşinizi, çocuğunuzu, arkadaşınızı; Çatalca'ya uzanın. Hem vakfı bizzat görürsünüz, hem bağış yaparsınız, hem de değişik bir gün geçirmiş olursunuz.