kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MEHMET BARLAS
BAŞYAZI

Perihan Altındağ Sözeri de yok artık...

YILDIZ KAYDI.
Türk müziğinin seçkin yorumcularından Perihan Altındağ Sözeri'yi dün toprağa verdik.
Perihan Altındağ Sözeri'nin ölüm haberinin medyadaki değerlendirilmesine Murat Bardakçı Habertürk.com'da haklı olarak şu tepkiyi seslendirmişti:
- Perihan Hanım Münirler'in, Safiyeler'in, Hamiyetler'in, yani müziğin hakikisinin ve ciddisinin yapıldığı senelerin sanatçısıydı. "Hanım sesi" demek benim için gerçi öncelikle Safiye Ayla demekti ama Perihan Altındağ, hemen ardından gelenlerin en başındaydı.
Türk Müziği'nin bu çok önemli sesi hayata dün sabah veda etti ve büyük gazetelerimiz vefat haberini iç sayfalarında birkaç satırla ve küçük bir fotoğrafla vermeyi kâfi buldular. Muhafazakâr ve mukaddesatçı basınımızda ise, tek satır olsun hak getire!
Bardakçı'yı rahatsız eden bu ilgisizliğin nedenlerinden biri de, özel radyo istasyonlarının ve televizyon kanallarının, kendi kültürümüze karşı sergiledikleri umursamaz tutum olabilir mi?
Geçen haftayı "tarih " olarak gören genç kuşaklar, Perihan Altındağ Sözeri'den "Mümkün unutmak "ı hiç dinlemediler ki. Veya Rakım Elkutlu'yu bilen kaç meslektaşımız var ki?