kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
BÜLENT CANKURT

Merhum hayırsever Semiha Şakir'in eşyaları mezatta!

Türkiye'nin en zengin ve en yardımsever kadınlarından merhum Semiha Şakir'in ölümüne kadar yaşadığı evindeki bütün eşyaları kızı tarafından açık artırmayla satılacak. Satılacak 372 eşya arasında Şakir'in kıyafetleri bile bulunuyor..
Son günlerde neredeyse her hafta sonu bir müzayede düzenleniyor. Ama 20 Nisan'da bir müzayede olacak ki, eminim günlerce konuşulacak. Bu müzayedede satışa sunulacak eserler belki eşsiz, rekor fiyata sahip değil ama çok özel oldukları şüphe götürmez. Son dönemlerin en önemli müzayedelerinden biri olmaya aday müzayedeyi, Elif Art Müzayedecilik düzenliyor. 20 Nisan'da, Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleşecek müzayedede, merhum hayırsever Semiha Şakir'in Maçka'daki evindeki eşyaları satışa çıkacak. 'Merhume Semiha Şakir'in Anısına' adı altında düzenlenecek müzayedede, Semiha Hanım'ın kıyafetlerinden tabak çanağına kadar evindeki tam 372 eşya açık artırmaya çıkacak.

GELİR VAKFA DEĞİL AİLEYE KALACAK!!

Geçtiğimiz hafta Dina Topbaş'ın, anneannesinin Maçka'daki evinden Cihangir'e taşınacağını yazmıştım. Dina Hanım'ın artık Cihangirli olmaya karar vermesinin sebebi de buymuş demek ki! Annesi Ghade Şakir ile bu müzayedenin hazırlıklarıyla uğraşan Dina Hanım, 14 Nisan'da da bir basın toplantısı düzenleyerek Semiha Şakir'in özel eşyalarını niçin sattıklarını anlatacakmış. Ben önceden sizleri bilgilendirmek için Ghade Şakir ve Dina Topbaş'ı aradım ama ikisine de ulaşamadım. Ama güvenilir kaynaklardan öğrendiğime göre, satıştan elde edilecek gelir, merhum Semiha Hanım'ın kurduğu Semiha Şakir Vakfı'na değil, aile üyelerine kalacakmış!

EN PAHALISI OSMANLI TAHTI
Salon I-II, Şömine Köşesi, Hall I-II, Yemek Odası, Uzakdoğu ve Yatak Odası I-II başlıkları altında toplanan, velhasıl evin içindeki 372 eşyanın müzayedede çıkış fiyatlarının toplamı tam 720 bin 130 Euro (Türkçesi bir milyon 385 bin YTL). Satılacak eşyaların en ucuzu, 30 Euro'dan başlayan 26 adet muhtelif yastık yüzü. Müzayedenin en pahalı parçası ise, 44 bin 250 Euro'dan satışa çıkacak olan Osmanlı tahtı. Seçkin ve rengarenk bir yaşam öyküsünün tanıkları olan tablolar, mobilyalar, tekstiller, halılar, porselenler, gümüşler ve dekoratif eşyaları bakalım kimler alacak!!!