kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kalın dudaklı, kocaman gözlü, yanaklarında kalpler çizili kızlar, Fafi'nin sanatının gelişimi içinde, her yıl farklı bir temayla karşımıza çıkıyor.

Graffitiyle gelen güzellik

Yaprak Aras ŞAHİNBAŞ
22.03.2008
Fransız graffiti sanatçısı Fafi'nin haylaz, eğlenceli ve seksi kızları bu sezon ünlü bir kozmetik markasının makyaj malzemelerinin üzerini süsleyecek..
Kozmetik dünyasının tanınmış isimlerinden M.A.C., bu sezon sokağı, sanatı ve dolayısıyla sokak modasını selamlıyor. Fransız graffitici Fafi ile işbirliği yapan kozmetik markasının piyasaya çıkardığı yeni seri, sanatçının şirin, seksi ve yuvarlak hatlı karakterleri, 'Fafinette'lerle bezeli. Marka için üç adet oyuncak bebek de hazırlayan Fafi, parlak rujlu dudaklar, iddialı gözler ve M.A.C. makyajının bu sezonki eğlenceli; genç tavrının da sorumlusu aslında. Toulouse, Fransa doğumlu Fafi, 32 yaşında. 1994 yılında, kendi şehrinin çatılarında başladığı sanatını bugün dünyanın dört bir yanında görmek mümkün. Fafinette olarak bilinen seksi, komik ve bazen de agresif Fafi kızları ile grafik diline yepyeni bir soluk getiren Fafi, feminenliğe, kalıplaşmış değer ve yargıları eleştirerek bakıyor. Zaman içinde Avrupa'dan Amerika'ya, Japonya'dan Hong Kong'a kadar duvarları fetheden Fafinett'ler sayesinde Fafi, Sony, Coca-Cola ve LeSportsac gibi markalarla çalışır. Adidas Superstar'ın 35. yılı için hazırlanan özel serideki bir ayakkabıda, onun da imzası vardır. Derken Fafi çizimlerinden oluşan kitapları müzelerde satılmaya başlanır.
Haberin fotoğrafları