kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ömer Ulusoy

Savcı 'Büyük Abi'leri arıyor

Ersan ATAR - Yusuf DALAMAN - Recep AKTEPE
Ulusoy, gıyabi tutuklama kararıyla aranırken, soruşturmayı yürüten savcılar yurt baskınının azmettiricilerini araştırıyor..
Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde pazar günü karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavga ile ilgili olarak Antalya Sulh Ceza Mahkemesi 6 sanığı, "Suç işlemeye tahrik", "silahla toplu halde tehdit" ve "mala zarar verme" suçlarından tutuklarken, savcılık olayları azmettiren "abi"leri arıyor.

'AZMETTİRİCİ KİM?'
Antalya Başsavcılığı, olaylar sırasında kalabalığın üzerine ateş açan Ömer Ulusoy'un yanı sıra karşı grubun lideri konumunda olduğu iddia edilen Ahmet Pekmez hakkında yakalama emri çıkarırken asıl hedefi, "abi"ler olarak belirledi. Başsavcılığın, şu ana kadar sorgulanan sanıklara, üniversite yurduna baskın talimatını kimin verdiğine yönelik sorular sorduğu öğrenildi. Bazı sanıkların sorgu sırasında "azmettirici" olarak farklı isimler verdikleri savcılığın da eldeki diğer delilerle birlikte bu isimleri değerlendirdiği belirtildi.

MHP İL BAŞKANI GİTTİ
Olaylarda kuru sıkı silah kullanan Tahir Kara'nın, silahı Ülkü Ocakları'ndan İsmail Turgut'a verdiğinin ortaya çıkmasının ardından, Antalya Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Aksoy görevden alındı. Köşe bucak aranan Ulusoy'un, 2 ay önce karıştığı bir olayın ardından gözaltına alındıktan sonra adli kontrol ile serbest bırakıldığı, her pazartesi günü Şarampol Polis Merkezi'ne imza atmak için geldiği öğrenildi.