kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Simpsons'lar yasaklandı

Yeni Haber
Venezuela'da 'The Simpsons' çizgi dizisi çocuklara uygun olmadığı gerekçesiyle sabah yayınından kaldırıldı, yerine 'Sahil Güvenlik' dizisi konuldu...
'Sarı tenli ve yaşamları sıradışı olan' bir ailenin maceralarını anlatan popüler Amerikan çizgi filmi, bu ülkede çocuklar açısından 'uygunsuz' olarak nitelendirildi.

Ülkede televizyon yayıncılığını düzenleyen kuruluş, Homer Simpson, karısı Marge ve üç çocuklarının maceralarının anlatıldığı dizinin 'çocuklar ve ergenlerin eğitimlerinin tümü açısından muhalif mesajlar içerdiğini' belirtti.

Düzenleyici kuruluş, izleyicilerden de benzer yönde şikayetler aldıklarını belirtti. Televen kanalının yönetimi şimdi, İspanyolca olarak seslendirilmiş 'The Simpsons' dizisini, günün başka bir saatinde yayınlama kararı alabilecek.

Venezuela'daki Televen kanalı, yayın akışını eski Amerikan dizileri ve Latin Amerika ülkelerinden dizilerle doldurmasıyla biliniyor. Televen'in en bilinen yapımı ise, Cumhurbaşkanı Hugo Chavez tarafından sunulan bir sohbet programı. Chavez, geçen sene bir programda 8 saat süren konuşma yapmıştı.