kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bülent Bulgurlu

Koç kârını yüzde 309 artırdı ciroda 50 milyar YTL'yi aştı

Koç Holding'in 2007 yılı net kârı üç kat artarak 2.3 milyar YTL'ye ulaştı. Holding'in toplam cirosu, 51.4 milyar YTL'ye çıktı..
Koç Holdingin 2007 yılı net kârının 2.3 milyar YTL'ye ulaştığı bildirildi. Koç Holdingten yapılan yazılı açıklamada, holdingin toplam cirosunun 51.4 milyar YTL'ye, net faaliyet gelirlerinin yüzde 20 artışla 3 milyar 575 milyon YTL'ye, net karın ise yüzde 309 artışla 2 milyar 295 milyon YTL'ye yükseldiği kaydedildi. Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Bülent Bulgurlu, 2007'nin gerek dünya piyasaları gerekse Türkiye için zorlu bir yıl olduğunu, ancak Koç Topluluğu olarak çetin bir yılı daha oldukça başarılı bir şekilde geride bıraktıklarını ve odaklandıkları sektörlerde liderliklerini, kârlılıklarını ve büyümelerini devam ettirdiklerini belirtti. Bulgurlu, önümüzdeki yıllarda enerji, otomotiv, dayanıklı tüketim ve finans sektörlerinde daha da güçlenerek gerek organik olarak gerekse satın almalarla büyümeye devam edeceklerini ve dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alma hedefiyle yüksek getirili yatırımlara ve hissedar değeri yaratmaya odaklanacaklarını vurguladı.

TÜRKİYE'DE LİDER, AVRUPA'DA 49'UNCU
Bulgurlu, şunları aktardı: "Bugün Koç Holding olarak Türkiye'deki liderliğimizin yanı sıra, dünya liginde de pek çok sıralamada Türkiye'yi temsil etmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Fortune 500 sıralamasına giren ilk Türk şirketiyiz ve 2006 sonuçlarımıza göre dünyanın en büyük 200 şirketi arasına girmeyi başardık, Avrupa'nın ise en büyük 49. şirketiyiz. Finansal başarılarımızı sosyal sorumluluk çalışmalarımızla destekleyerek, topluluğumuz için yarattığımız katma değeri azami seviyelere taşımaya çalışıyoruz. Amacımız, gerek iş yapış anlayışımız gerekse finansal büyüklüklerimizle dünya liginde tüm Türk halkının onur duyacağı örnek bir şirket olmak.'' Bülent Bulgurlu, kısa vadedeki olası risklere karşı Koç Topluluğu şirketlerinde risk yönetimine büyük önem verdiklerini, faiz ve dövizdeki olası dalgalanmaların etkilerini asgari düzeye indirecek şekilde portföylerini yapılandırdıklarını ve Migros'un satışının tamamlanmasıyla net nakit pozisyonlarını daha da güçlendirerek yeni yatırım fırsatları karşısında daha kuvvetli olacaklarını bildirdi.
Haberin fotoğrafları