kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Özelleştirmeler yapılamasa da borçlarımızı rahatça çeviririz'

Hazine Müsteşarı Çanakcı, "Özelleştirme gelirlerinde bir sapma olursa borç çevirmede ciddi bir baskı oluşturmayacaktır" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Özelleştirmeler yapılamasa da borçlarımızı rahatça çeviririz'
Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakcı, "Faiz ödeneğimizin yeteceği ve burada herhangi bir sapma ortaya çıkmayacağını düşünüyoruz" dedi. Active Academi tarafından düzenlenen "1. Sigorta Zirvesi" sırasında konuşan Çanakcı, finansman programlarında özelleştirmeler ve TMSF'den yaklaşık 9 milyar YTL civarında bir kaynak girişi öngördüklerini, bunun bir kısmının gerçekleştiğini, bir kısmının da yılın geri kalan kısmında gerçekleşmesinin öngörüldüğünü bildirdi.

'YABANCI GİRİŞİ DÜŞEBİLİR'
Çanakcı, "Hazine'ye intikal eden özelleştirme gelirlerinde herhangi bir sapma olması durumunda, bizim borç çevirme oranlarımızda ciddi bir baskı oluşturmayacaktır" dedi. Orta vadeli programda 18.5 milyar dolar doğrudan yabancı sermaye girişi öngörüldüğünü bildiren Çanakcı, "Global ortamda ortaya çıkan gelişmeler sonucunda, burada bir miktar aşağıda kalma ihtimali mevcut. Ancak çok önemli bir sapma olmasını öngörmüyoruz." Çanakcı, dalgalanmanın faiz ödeneğini etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruya da, "Ödeneğimizin yeteceği ve bir sapma olmayacağını düşünüyoruz" karşılığını verdi.