kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TESK'TEN GÜL'Ü DUYGULANDIRAN SÜRPRİZ... Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu'nu ziyaret etti. Gül'e, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, babası Ahmet Hamdi Bey'in 2003'te çekilmiş fotoğrafını hediye etti.

Çözüm için demokratik standartlar yükselmeli

Hazal ATEŞ ANKARA
Diyarbakır'ın sivil toplum örgütlerini kabul eden Gül, demokratikleşmenin önemine vurgu yaptı, "Sorunların yüzde 80'i ekonomik kaynaklı" dedi..
Diyarbakır'ın önde gelen sivil toplum örgütleri 17 kişilik heyetle, 14 yıl aradan sonra ilk kez geniş bir katılımla Çankaya Köşkü'ne çıktı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den "Kürt sorununun" çözümü için destek istedi. Cumhurbaşkanı Gül, Diyarbakır'dan gelen ve önceki gün Başbakan Erdoğan ve siyasi parti liderleriyle görüşen heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Heyet, sorunlarını içeren raporu sundukları Gül'ü Diyarbakır'a davet etti. Örgüt temsilcileri, Gül'den GAP'ın tamamlanması için Hükümet'e baskı yapmasını isterken, görüşmenin ana başlıklarını demokratikleşme, yeni teşvik yasası, AB süreci, 301'inci madde oluşturdu. Sivil kuruluşların temsilcileri, Kürt sorununun çözümü için devlet politikası ortaya konması gerektiğini belirterek, Gül'e, "Artık sivil inisiyatifin sesine kulak verilmeli. Yeni Anayasa'da, vatandaşlık, kültürel haklar, yerel yönetimlerin yetkilerinin düzenlenmesi, ana dilde eğitim gibi unsurlar da yer almalı" taleplerini iletti. Gül de, Türkiye'nin bütün sorunlarının demokratik standartların yükseltilmesi ile çözüleceğini belirterek "Farklılıklar Türkiye'nin rengi. Yapıcı bir çözüm için çaba içinde olmak gerekiyor" dedi. Bölgedeki sorunların yüzde 80'inin ekonomik nedenli olduğunu belirten Gül, şunları söyledi: "Bölge ekonomisini belli düzeye çıkarmak lazım. İşi olmayan farklı yere yöneliyor. Sorunların siyasi boyutu da var. Ancak asıl sorun ekonomik. Bir insan işsiz kalırsa farklı yollara başvurur. İşi olan bunu yapmaz, başka şeyle uğraşmaz. Doğu insanı sıcaktır."