kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Siirt'te teröristlerle çatışma

AA
Yeni Haber
Siirt'te güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Siirt'in Aydınlar ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince dün gerçekleştirilen aramalar sırasında bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşıldı.

Güvenlik güçlerinin ''teslim ol'' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada herhangi bir zayiat olmadı.

Çatışma sonrası bölgede bir Kalaşnikof piyade tüfeği, 30 fişek, 2 RPG-7 roketi, muhtelif gıda maddesi ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Güvenlik güçleri, Mardin'in Savur ilçesi dağlık arazi kesiminde terör örgütü mensuplarına ait 400 gram C-4 plastik patlayıcı kullanılarak hazırlanmış patlayıcı madde düzeneği, muhtelif gıda maddesi ve yaşam malzemesi ele geçirirken, Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde de 15 kilo amonyum nitrat, 2 kilo TNT, patlayıcı madde düzeneği, muhtelif gıda maddesi ve yaşam malzemesi buldu.

Şırnak merkez ilçeye bağlı Kızılsu köyü yol ayrımında terör örgütü mensuplarınca yol kenarına tuzaklanmış ve 20 kilo amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış patlayıcı madde düzeneğinin dün patlamasıyla bölgede 3,5 x 3,5 metre ebadında ve 1,5 metre derinliğinde çukur oluştu.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesi dağlık arazi kesiminde de terör örgütü mensuplarınca 3 kilo amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış 2 patlayıcı madde düzeneği bulundu.

Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde de teröristlerce tuzaklanmış bir adet el bombası ele geçirildi.