kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

IMF: ABD ekonomisi bu yıl durgunluğa girecek

İMF'nin 'Dünyanın Ekonomik Görünümü' raporunda ABD'nin bu yıl resesyona gireceği ve gelecek yıl ise toparlanacağı belirtildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
IMF: ABD ekonomisi bu yıl durgunluğa girecek
Uluslararası Para Fonu (IMF) raporunda, ABD ekonomisinin bu yıl durgunluğa gireceği belirtildi. IMF'nin, IMF ve Dünya Bankası'nın yıllık bahar toplantılarından önce yayımlanan "Dünyanın Ekonomik Görünümü'' başlıklı raporunda, temel öngörülerin ABD ekonomisinin konut piyasası ve mali piyasalardaki kriz nedeniyle bu yıl durgunluğa gireceği ve gelecek yıl ise yavaş yavaş toparlanmaya başlayacağı belirtildi.

KONUT FİYATLARI % 22 DÜŞEBİLİR
Raporda, 2007 yılında yüzde 2,2 büyüyen ABD ekonomisinin, bu yıl yüzde 0.5 ve 2009'da ise yüzde 0.6 büyüyeceği ifade edildi. Beyaz Saray, Şubat ayında 2008 yılı için büyüme oranını yüzde 2.7 ve 2009 için yüzde 3.1 olarak açıklamıştı. ABD'de konut sektöründeki sıkıntılı dönemin devam edeceğini, tüketici harcamalarının ve yatırımların azalacağını belirten IMF, petrol fiyatlarının yüksekliği nedeniyle enflasyonun yüzde 2 olacağı tahmininde bulundu. ABD'de ev fiyatlarının 2007-2008 yıllarında yüzde 14 ila 22 düşmesinin beklendiği belirtilen raporda, ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını "bir süreliğine'' düşük tutmasına ihtiyaç olabileceği ifade edildi. Sıkıntılı bir dönemden geçen ABD ekonomisini desteklemek için maliye politikasının kullanılabileceğine işaret edilen raporda, konut piyasası ve mali piyasalarda kamu desteğinin düşünülebileceği vurgulandı. Bu arada mortgage krizinin etkileri Avrupa'ya sıçramaya başladı. Krizin İngiltere'nin ardından İspanya'yı da etkisi altına almaya başladığı ifade ediliyor.