kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tunceli'de 11 terörist etkisiz hale getirildi

Yeni Haber
Tunceli'de 11 terörist etkisiz hale getirildi. Tunceli Valiliği'nden alınan bilgiye göre, ilde bir süredir sürdürülen operasyonlarda kırsal kesimde 11 terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristlerle birlikte bol miktarda silah, mühimmat ve muhtelif malzeme ele geçirildi. Bölgede operasyonlar hava destekli olarak sürüyor.

VALİ YAMAN: TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK BÖLGEDEKİ FAALİYETLER SÜRÜYOR

Tunceli Valisi Mustafa Yaman, terör örgütü PKK'ya yönelik bölgedeki faaliyetlerin sürdürüldüğünü bildirdi.

Yaman, terör örgütüne yönelik faaliyetler kapsamında 11 teröristin silah ve teçhizatlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini belirterek, terör örgütüne yönelik bölgedeki faaliyetlerin sürmekte olduğunu söyledi. Yaman, bölgedeki faaliyetlerin tamamlanması halinde gerekli açıklamaların yapılabileceğini kaydetti.

Bu arada, 11 teröristin etkisiz hale getirildiği Nazimiye bölgesinde terör örgütüne yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında arazi tarama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

DİYARBAKIR'DA 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ


Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları devam ederken; Diyarbakır'da teröristlerle yaşanan sıcak temasta 2 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesi kırsal alanında dün geceden beri PKK / KONGRA-GEL terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada 11 terörist öldürülmüştü. Nazımiye kırsalındaki çatışmada ayrıca 1 kadın terörist de yaralı olarak ele geçirildi.

Bölgede devam eden operasyonlar kapsamında, Diyarbakır'ın Hani kırsal alanında girilen diğer bir çatışmada ise 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Böylelikle toplam 13 terörist etkisiz hale getirildi.

(AJANSLAR)