kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ABD'de bekleyen konut satışları 11 Eylül'de bile böyle düşmedi

ABD'de konut satışlarının şubat ayında yüzde 1.9 gerilemesi ardından konutta yaşanan dalgalanmanın henüz sonuna gelinmediği belirtiliyor..
ABD'de sözleşmeleri imzalanan ve bekleyen konut satışlarının Şubat ayında yüzde 1.9 düşerek, tarihinin en düşük seviyelerine gerilediği belirtildi. CNNMoney'nin haberine göre, ev satın almak için kontrat imzalayan ABD'lilerin oranındaki tarihi düşüşün en büyük nedeni son 8 aydan beri uluslar arası piyasalarda dalglanmaya neden olan ve ABD başta olmak üzere kredi pazarında yaşanan krizin henüz daha dip seviyelerine gelmediği beklentisi. Konut fiyatlarındaki düzeltme sonrası konut fiyatlarının daha da gerileyebileceğini öngören uzmanlar, şubat ayında yüzde 1.9 düşerek 84.6 puana gerileyen bekleyen konut endeksinin geçen yıla oranla yüzde 21'lik bir düşüş gösterdiğini kaydetti.

Fiyat düştükçe harcama azalıyor
Düşen ev fiyatlarının tüketici harcamalarını olumsuz etkilediğine değinen analistler, düşen fiyatlar ve artan icralık konutlara rağmen bekleyen ev fiyatlarının tahminlerinin bile üzerinde düşüş göstermesinin konut sektöründeki dalgalanmanın önümüzdeki dönemde de devam edeceğine işaret ettiğini ifade etti. Bekleyen konut satışları en son 11 Eylül 2001 tarihinde yapılan terörist saldırılar ardından 89.8 puana kadar gerilemişti.