kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Stephen King hükümeti eleştirdi

Yeni Haber
Amerikalı korku romanları yazarı Stephen King, ABD hükümetinin, ülkede vahşet içerikli video oyunlarını yasaklama planını eleştirdi...
King, Entertainment Weekly dergisinde yayımlanan köşesinde, video oyunlarının hayranı olmadığını, ancak böyle bir uygulamanın, demokratik olmayacağını, çocuklarının eğlence biçimlerini gözlem altında tutması gerekenlerin aileler olduğunu savundu.

Stephen King, Massachusetts eyaletinde 18 yaşından küçüklere vahşet içerikli video oyunlarının satılmasının yasaklanmasını mümkün kılan yasayı duyduğunda çok şaşırdığını belirterek, ''Politikacılar, kendilerini ailelerin vekilleri tayin ettikleri zaman deli oluyorum. Bunun sonucu genellikle feci oluyor. Demokratik olmadığını söylemeye gerek bile yok'' diye yazdı.

King, ABD'de zengin-fakir arasındaki uçurum büyümesi ve silah yasalarının, vahşete bilgisiyar oyunlarından daha fazla katkısı bulunduğunu ifade ederek, bu konuda en etkili engelin, ailelerinin çocuklarının ne izlediği ve okuduğunu, kiminle arkadaşlık ettiğini bilmeleri olduğunu kaydetti. ''The Shining'' ve ''Carrie'' gibi eserleri, Holywood'da sinemaya uyarlanan Stephen King, video oyunlarının toplumda zaten var olan şiddeti yansıttığını düşündüğünü de kaydetti.