kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fuhuş baskınından gazeteci, doktor, öğretmenler çıktı

Yeni Haber
Aksaray bölgesindeki eğlence merkezlerinde gerçekleştirilen denetimler esnasında aralarında basın mensubu, doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu çoğu Türkmenistan uyruklu ve üniversite mezunu 20 kadın gözaltına alındı.

Fuhuş yaptığını itiraf ettiği ileri sürülen 14 kadın ile Hepatit C virüsü taşıdığı öğrenilen bir kadın, ülkelerine gönderilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Aksaray'da faaliyet gösteren eğlence merkezlerinde yaptıkları genel denetimlerde çoğu Türkmenistan uyruklu 20 kadını gözaltına aldı. Kumkapı'da bulunan Zührevi Hastalıklar Hastanesi'ne sevk edilen kadınlardan birinin Hepatit C virüsü taşıdığının belirlendiği öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen kadınlardan Aigul A.'nın (29) doktor, Susan M.'nin (29) basın mensubu, Mukaddas K. ile Mulayım M.'nin ise öğretmen olarak görev yaptığı Türkmenistan'dan, daha fazla para kazanmak hayaliyle Türkiye'ye geldiklerini söyledikleri ileri sürüldü.

Ülkelerinde 70-80 Dolar maaş aldıkları iddia edilen kadınlardan 14'ünün fuhuş yaptıklarını itiraf ettikleri öne sürüldü. Bu kadınlardan 3'ünün ayrıca vize ihhali bulunduğu belirlenirken, Hepatit C virüsü taşıyan kadınla birlikte toplam 15 kadın, ülkelerine gönderilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Türkmenistan'da ulusal bir gazetede çalıştığı öğrenilen Susan M.'nin de aralarında bulunduğu 5 yabancı uyruklu kadının, fuhuş suçlamasını kabul etmedikleri öğrenildi. Beş kadın, ifadelerine başvurulduktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'nden serbest bırakıldı.

CİHAN