kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ODTÜ'den yeni fikirlere 125 bin YTL

Yeni Haber
Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile ODTÜ Teknokent'in, Elginkan Vakfı ana sponsorluğunda düzenlediği "Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması" girişimci gençlerin yenilikçi fikirlerini işe dönüştürme imkanı sunuyor. Yarışmada birinci seçilen ekibe 75 bin YTL, "Savunma Sanayii Özel Ödülü"nü alan gençlere ise 50 bin YTL değerinde ödül verilecek.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile ODTÜ Teknokent tarafından yeni fikirlerin ortaya çıkması amacıyla düzenlenen yarışmada, birinci seçilen ekibe projelerini hayata geçirmeleri için 75 bin YTL tutarında kuruluş sermayesi desteği sağlanacak ve üç yıl süreyle ODTÜ Teknokent içinde uygun ofis alanı ücretsiz olarak tahsis edilecek.

Yarışmada, 50 bin YTL'lik "Savunma Sanayii Özel Ödülü" kategorisine başvuracak ekiplerde ODTÜ'lü öğrenci bulunması şartı aranmıyor. Başvurular (www.yfyi.info) adresinden, 18 Nisan 2008 tarihine kadar yapılabilecek. Ekipler hazırladıkları proje önerilerini ODTÜ Teknokent'e ön eleme için sunacaklar. Proje önerileri jüri tarafından değerlendirilecek ve ikinci aşamaya geçmeye değer bulunan genel kategorideki 10 projeye ve Savunma Sanayii Özel Ödülü kategorisindeki 5 projeye 1000'er YTL teşvik ödülü verilecek. Projelerin jüri karşısında sunumunun yapılmasının ardından genel kategoride dört grup ve özel ödül kategorisinde 2 grup büyük finale katılmaya hak kazanacak.

FİNALİSTLER MİLYON DOLARA KOŞUYOR

Yarışmada, geçen yıl petrol arama çalışmalarında ve çevre kirliliğinin tespitinde kullanılabilecek bir teknoloji geliştirerek birinci olan "Jeotim" ekibi, ODTÜ Teknokent'teki çalışmalarına devam ediyor. Önceki senelerde finale kalarak ODTÜ Teknokent'te şirket kuran KADE ekibinin yıllık ciroları ise bir milyon dolara ulaştı.

SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARLIĞI SAHİP ÇIKACAK

Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın (SSM) bu yıl yarışma bünyesinde yer alarak savunma alanında yeni projeler üretilmesini ve genç girişimcilerin savunma sektörüne ilgilerinin artmasını amaçladığını bildirdi. Bayar şu açıklamayı yaptı:

"Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın hedeflerinden biri de ülkemize teknoloji tabanlı yeni savunma sanayii projelerinin kazandırılmasıdır. Bu kapsamda girişimciliğin desteklenmesi ve teknoloji tabanlı projeler üretilmesi için Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması'nın Müsteşarlığımız adına faydalı bir araç olacağı kanısındayız. Para ödülünün yanı sıra Müsteşarlığımız tarafından uygun bulunursa, projenin çeşitli yönlerden de desteklenme ihtimali olacak olması, eminim genç girişimcileri daha da motive edecektir."

(ANKA)