kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Camide infaz

Yeni Haber
İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan Taş Köprü Camii'nde akşam namazı öncesi Kuran'ı Kerim okuyan 28 yaşındaki İbrahim Daşğın, cami içinde başından silahla vurularak öldürüldü.

Babasının, bir aileden iki kişiyi öldürdüğü ve halen cezaevinde olduğu bildirilen Daşğın'ın, kan davalıları tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Olay, akşam saat 19.30 sıralarında Çamdibi semti Taş Köprü Camii'nde meydana geldi. Akşam namazını kılmak için ezan okunmadan yaklaşık yarım saat önce camiye gelen İbrahim Daşğın, camide bulunan Kuran'ı Kerim'lerden birini alarak Yasin Suresi'ni okumaya başladı. Bu sırada Daşğın'ı takip eden kimliği belirsiz bir kişi, genç adamın arkasından sessizce yaklaşarak ensesine silahla bir el ateş etti.

Zanlı, daha sonra olay yerinden hiç kimseye görünmeden kaçmayı başardı. Cami camaati ve mahalle sakinlerinin silah sesi duymadığı öğrenilirken namaz için gelen cami cemaatinden emekli Behçet Güllle, İbrahim Daşğın'ı yatar vaziyette buldu.

İlk önce genç adamın uyuduğunu düşünen Gülle, uyandırmak için yaklaştığında inşaat işçisi olduğu öğrenilen iki çocuk babası Daşğın'ın kanlar içinde olduğunu fark etti. Camide Yasin Suresi'nin sayfalarının açık olduğu Kuran'ı Kerim'in önünde kanlar içinde yatan kişinin nabzının atıp atmadığını kontrol ettiğini anlatan Gülle, yaşadığını anlayınca sağlık ekiplerine ve polise haber verdiklerini söyledi. Sağlık ekipleri kısa sürede olay yerine gelirken, başından vurulan ve kalbi duran genç adamı kalp masajı yaparak tekrar hayata döndürmeyi başardı.

Ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Daşğın, yolda hayatını kaybetti. Olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri Daşğın'ın akşam namazından önce camiye gelerek Kuran'ı Kerim okuduğunu ve bu sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin camiye gelerek Daşğın'ın kafasına tabancayla bir el ateş ettiğini belirledi. Genç adamın vurulduğunu haber alan yakınları hastane bahçesinde sinir krizi geçirdi.

Camide vulan Daşğın'ı ilk gören Behçet Gülle, "Saat 19.30'da camiye geldim ve içeri girdim. Karanlık olduğu için lambayı yaktığımda bir adamın sol tarafına uzandığını gördüm. Yattığını zannettim. Cemaat gelecek ayıp olmasın diye düşünerek uyandırayım dedim. Gittim baktım ki, adamın ağzından burnundan kan akmış. Okuduğu Kuran'ı Kerim'e de kan sıçramış. Nabzını yokladım can vardı. Caminin dışındakilere haber verdim, ambulansa haber verdik. Daha sonrada hocaya haber verdim. Hoca geldi ve polise haber verdi. Ben tanımıyorum ama hocadan öğrendiğim kadarıyla zaman zaman camiye gelen biriymiş. İçeriye boş kovan buldular." dedi.

Öte yandan Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nden kan davası nedeniyle İzmir'e gelen Daşğın ailesinin, P. ailesi ile 50 yıllık kan davalarının olduğu, başından vurularak öldürülen genç adamın babası Servet Daşğın'ın da P. ailesinden iki kişiyi tabancayla vurup öldürdüğü ve hala cezaevinde olduğu bildirildi. Daşğın'ın yakınları polise verdikleri ifadelerinde olayın kan davalıları tarafından yapılmış olabileceğini iddia etti. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken caminin giriş kapısını gösteren bir işyerinin güvenlik kameralarının kayıtlarını incelemeye aldı. Camide yapılan incelemede de 1 adet boş kovan bulunduğu öğrenildi.

CİHAN